• images/banners/gnosis_banner-1.gif
  • images/banners/gnosis_banner-2.gif
  • images/banners/gnosis_banner-3.gif
  • images/banners/gnosis_banner-4.gif
  • images/banners/gnosis_banner-5.gif
  • images/banners/gnosis_banner-6.gif
  • images/banners/gnosis_banner-7.gif
  • images/banners/gnosis_banner-8.gif

gnosisellas-webradio

SAW-Optimized
Α.Δ. Samael Aun Weor

VM-LAKHSMI-OptimizedΑ.Δ. Lakhsmi

 

Γεννήθηκε το 1917 στο Σάντα φε της Μπογκοτά στην Κολομβία. Είναι ο ιδρυτής των Γνωστικών Σχολών παγκοσμίως. Οι διδασκαλίες του έχουν διαδοθεί σήμερα σ΄ όλο τον πλανήτη.

Είναι συγγραφέας άνω των 75 βιβλίων Εσωτερισμού. Τα βιβλία του περιέχουν τη σύνθεση πολλών παραδόσεων και την δυνατότητα να ζήσει κανείς στην ΠΡΑΞΗ την εσώτερη κληρονομιά που μας άφησε αυτός ο αξιοσέβαστος δάσκαλος.

Είναι ο Αβατάρα του Υδροχόου που φέρνει ένα μήνυμα στην ανθρωπότητα ενισχύοντας και σταθεροποιώντας τη διδασκαλία του Χριστού και των Μυημένων που πέρασαν από τον κόσμο μας στο παρελθόν.


Στη ζωή του υπέδειξε με το παράδειγμά του και έζησε τη διδασκαλία της Επανάστασης της Συνείδησης, διδάσκοντάς μας τον ψυχολογικό θάνατο που αποτελείται από τη διάλυση των σφαλμάτων και ψυχολογικών ελαττωμάτων ώστε να γεννηθούν οι αρετές, δηλαδή αυτό που ονομάζουμε «δεύτερη γέννηση» που είναι η σοφή χρήση των ενέργειών μας και η ανώτερη θυσία για την ανθρωπότητα.

Με τη σοφία του, με την αγάπη του και πάνω απ' όλα με τη δύναμή του μας αποκαλύπτει το φως της Γνώσης - τις πιο υπερβατικές διδασκαλίες ώστε να μπορέσουμε να ενωθούμε με το ίδιο μας το είναι.

Δημιούργησε το Παγκόσμιο Γνωστικό Χριστιανικό Κίνημα μέσω του οποίου σφυρηλατήθηκε η Γνωστική διδασκαλία που σήμερα φεγγοβολά σαν φωτοστέφανο του σύμπαντος και που είναι ευκολονόητη ώστε να μπορεί ο καθένας μας να την καταλάβει.


Όποιος αναγνώστης ενδιαφέρεται να δεχτεί κάποιες διδασκαλίες ή βιβλία του, συναντά σ' αυτές μια αστείρευτη πηγή Σοφίας που ανακουφίζει τη δίψα του για γνώσεις και υπεράνω όλων μπορεί να τον οδηγήσει στην πρακτική, κι έτσι, μέσω της ίδιας του της εμπειρίας να εκφράσει τη δική του γνώμη και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τη θεϊκή Γνώση,

Ο Αβατάρα του Υδροχόου Σ' αυτόν τον αξιοσέβαστο Δάσκαλο Άπειρης Σοφίας, συναντάμε ένα ον που δύναται να μας καλύψει με τη θέρμη του και να μας δώσει τη δυνατότητα να πορευτούμε στο πνευματικό μονοπάτι, βοηθώντας όλους τους αφοσιωμένους σ' αυτό που θέλουν να προοδεύσουν στην Τελειότητα, που θέλουν να γίνουν άνδρες και γυναίκες χρήσιμοι στην οικογένειά τους, στην κοινωνία και πάνω απ' όλα στο Βαθύτερο Εσώτερο Είναι τους.


Για να γνωρίσουμε τη ζωή και το έργο του Α.Δ. Σαμαέλ Αούν Βεόρ στην ολότητά τους χρειάζεται μια τέτοια ικανότητα που μπορεί μόνο να αποκτηθεί διάγοντας μια ορθή ζωή, μια ζωή στην οποία αφιερωνόμαστε στη γνώση του ίδιου του εαυτού μας και στην αφύπνιση της δικής μας συνείδησης που τώρα είναι κοιμισμένη` μέχρι τότε, όμως, ίσως να μπορέσουμε να γνωρίσουμε ένα ελάχιστο τμήμα της ζωής και του έργου αυτού του θαυμάσιου Όντος.

Αν τυχόν, εσύ που διαβάζεις αυτό το κείμενο, αναρωτηθείς για το μεγαλείο του Α.Δ. Σαμαέλ Αούν Βεόρ, σε προσκαλούμε να εμβαθύνεις, να γνωρίσεις τη διδασκαλία του, να αποκτήσεις το «γνώθις αυτόν» ώστε πιθανόν, στο εγγύς μέλλον, να μπορεί να υπάρξει ένας σπόρος που θα παράγει τον καρπό του όταν έρθει η ώρα. Ο Α.Δ. Σαμαέλ συντόνισε τις παγκόσμιες Γνωστικές Σχολές και συνεχίζει να το κάνει μέσω του έργου του, παρ΄ όλο που βρίσκεται σήμερα μαζί μας ο Αναστηλωτής των Σχολών, άλλο ον υψηλής πνευματικής ιεραρχίας, με εντιμότητα, αγάπη και πάνω απ' όλα πιστός στον Α.Δ. Σαμαέλ: Ο Α.Δ. Λάκσμι.

 

 

Ο Τέλειος Γάμος

 


Διαβάστε επίσης:

· Ο Αξιοσέβαστος Δάσκαλος Σαμαέλ και οι Σχολές Μυστηρίων

· Το βιβλίο: Τα Τρία Βουνά του Δάσκαλου Σαμαέλ

· Το βιβλίο: Στην Καρδιά του Δασκάλου του μαθητή και γραμματέα του Δασκάλου, Φερνάντο Σαλαζάρ Μπανιόλ

· Η βιβλιογραφία του Δασκάλου Σαμαέλ με πολλά βιβλία του στα Ελληνικά.


Δείτε:

· Φωτογραφίες του Δασκάλου Σαμαέλ

· Καταγεγραμμένα βίντεο με τον Σαμαέλ

 

...Διαλέξτε ένα προορισμό κάνοντας "κλικ" απάνω του...

 
MultiTrans