• images/banners/gnosis_banner-1.gif
 • images/banners/gnosis_banner-2.gif
 • images/banners/gnosis_banner-3.gif
 • images/banners/gnosis_banner-4.gif
 • images/banners/gnosis_banner-5.gif
 • images/banners/gnosis_banner-6.gif
 • images/banners/gnosis_banner-7.gif
 • images/banners/gnosis_banner-8.gif

gnosisellas-webradio

SAW-Optimized
Α.Δ. Samael Aun Weor

VM-LAKHSMI-OptimizedΑ.Δ. Lakhsmi

 

Η Γνωστική Πολιτιστική Εταιρεία "Samael-Lakhsmi", είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση της οποίας τα μέλη συγκεντρώνονται με σκοπό την Πρακτική, τον Διαλογισμό, και την Μελέτη των βιβλίων των Δασκάλων. Κύριός μας σκοπός η υπηρεσία προς την ανθρωπότητα μέσω της διάδοσης των Διδασκαλιών.

Η Σχολή μας έχει πολλά κέντρα στην Ελλάδα και στον κόσμο, όπου διδάσκεται η Γνώση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, μέσω διαλέξεων και συναντήσεων εσωτερικού χαρακτήρα. Διαθέτει επίσης εκπαιδευτές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και σκοπός μας είναι να διαδίδουμε την Γνώση σε όσους δεν την έχουν λάβει, να δίνουμε το μήνυμα, βοηθώντας τους ανθρώπους.

 

4pillars

 

 

raphael_school_of_athens

Γνώση σημαίνει υπερβατική σοφία που επιτρέπει στον άνθρωπο να γνωρίσει τα  μυστήρια του Σύμπαντος και να θέσει απαντήσεις στα ερωτήματα: Ποιοί είμαστε; Πού πάμε; Από πού προερχόμαστε;  Γιατί ζούμε;

Η Γνωστική διδασκαλία δε μπορεί να μαθευτεί με βιβλία ή με την ευφυΐα μας, αλλά μέσω της άμεσης εμπειρίας της πραγματικότητας η οποία μας αποκαλύπτει μια απόκρυφη αλήθεια για το Σύμπαν και τον εαυτό μας.  Αυτή η Σοφία υπήρχε σε κάθε χρονική περίοδο και παράδοση καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας του ανθρώπινου γένους στη Γη.  Πολλοί άνδρες και γυναίκες αφού έψαξαν και βρήκαν την αλήθεια μέσα τους, την εσώτερη αλήθεια, ίδρυσαν τις διάφορες θρησκείες και σχολές μυστηρίων για να μοιραστούν τη γνώση τους με τους άλλους.

Η Γνώση διδάχτηκε σε εσωτερικές και φιλοσοφικές σχολές σ' όλους τους αρχαίους πολιτισμούς. Δόθηκε στην ανθρωπότητα στην αρχαία Ινδία, Αίγυπτο, Κίνα, Περσία, Ελλάδα, Ρώμη, Μεξικό, κλπ..

Η Γνώση υπάρχει στον Βουδισμό, Ταοϊσμό, Μωαμεθανισμό, Χριστιανισμό. Οι μεγάλοι πνευματικοί δάσκαλοι της ανθρωπότητας όπως ο Χριστός, ο Βούδας, ο Κρίσνα, ο Ερμής Τρισμέγιστος, ο Ζωροάστρης, ο Μωυσής, ο Μωάμεθ, ο Ντάντε, ο Κετζαλκοάτλ, ήταν Γνωστικοί, δηλαδή είχαν μια ανώτερη θεϊκή γνώση των μυστικών του Ανθρώπου και του Σύμπαντος.  Αυτοί οι σοφοί δάσκαλοι έφεραν στον πλανήτη μας υπερβατική γνώση που βοηθά τον άνθρωπο να αντιμετωπίσει το πεπρωμένο του και του επιτρέπει να αναπτύξει όλες τις λανθάνουσες δυνατότητές του.

Κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα ο Δάσκαλος Σαμαέλ Αούν Βεόρ ανέλαβε την αποστολή να αποκαλύψει αυτή την πρότερα κρυμμένη γνώση και να την παρουσιάσει  σ' όλη την ανθρωπότητα. Μ' αυτό τον τρόπο, η Γνώση, η Χριστιανική εσωτερική γνώση που άφησε ο Ιησούς πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, παρουσιάζεται ξανά στον πλανήτη.

Η Γνώση είναι μια σχολή Μυστηρίων κι έχει δύο θεμελιώδεις όψεις: τη μελέτη και τη μυστικιστική εμπειρία .  Βιώνουμε αυτές τις όψεις, μέσω των μαθημάτων και των πρακτικών ασκήσεων, που μας οδηγούν στην αφύπνιση των λανθάνουσων ικανοτήτων του ανθρώπινου όντος. Η Γνώση μας οδηγεί στη συνάντηση με τον εσώτερο εαυτό μας, φέρνοντας μας σ' επαφή με την βαθύτερη όψη της εσωτερικής πραγματικότητάς μας.

Μας επιτρέπει να έχουμε επίγνωση της  αιτίας της ζωής μας (να αντιλαμβανόμαστε την αιτία της ύπαρξης μας).  Η Γνώση είναι απόλυτα πρακτική, και μπορεί να επαληθευτεί από τον καθένα.

Δεν αποδεχόμαστε δόγματα παρά μόνο την άμεση εμπειρία. Η Γνώση πρέπει να βιωθεί στα βάθη της καρδιάς μας. Δεν τίθεται λοιπόν θέμα απλής πίστης ή πεποίθησης στη Γνώση αλλά είναι ζήτημα βιωματικής εμπειρίας.

 

   
  MultiTrans