• images/banners/gnosis_banner-1.gif
 • images/banners/gnosis_banner-2.gif
 • images/banners/gnosis_banner-3.gif
 • images/banners/gnosis_banner-4.gif
 • images/banners/gnosis_banner-5.gif
 • images/banners/gnosis_banner-6.gif
 • images/banners/gnosis_banner-7.gif
 • images/banners/gnosis_banner-8.gif

gnosisellas-webradio

SAW-Optimized
Α.Δ. Samael Aun Weor

VM-LAKHSMI-OptimizedΑ.Δ. Lakhsmi

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΕΝΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗ  7


Α.Δ LAKSHMIΠρόλογος από τον Daniel Alfazak

Το παρόν έργο που έχει τον τίτλο ΄Στοχασμοί ενός Ερευνητή΄ είναι η έκφραση της συνείδησης ενός Δασκάλου-Οδηγού της Ανθρωπότητας, που μέσω του παράξενου λεξιλογίου του αγγίζει τις πιο εσώτατες ίνες της καρδίας μας για να μας ωθήσει με αυτήν την ανάσα ζωής προς τούς υψηλότερους στόχους κάθε ανθρώπινου όντος εμπνέοντας μας να τους κατακτήσουμε. Μέσα σ΄αυτό το έργο, ορίζεται όλη η σοφία του Πατέρα επιτρέποντας μας να καταλάβουμε την αρχή του πόνου μας... όλη η τρυφερότητα της Μητέρας προς στην οποία ανυψώνονται οι πιο ζωηρές προσευχές μας έτσι ώστε να μη παραιτούμαστε μπροστά στις τόσες δυσκολίες του Μονοπατιού και ο Κύριος μας ο Χριστός να μας δίνει το Φως και να εμπνέει την ύπαρξή μας να αφιερωθούμε στην υπηρεσία όλων αυτών που υποφέρουν και διψούν για ΕΙΡΗΝΗ.

Αγαπητέ αναγνώστη, θα ήθελα να εκφράσω προς εσένα και τον κόσμο πως πάνω σε τούτη τη γη υπάρχει ακόμα ένας ΒΑΣΙΛΙΑΣ με μοναδική ταπεινότητα που προσφέρει τη ζωή του σε όσους τον χρειάζονται να κουβαλήσουν αυτόν τον ΣΤΑΥΡΟ του μαρτυρίου στην καρδιά τους,για αυτή τη φτωχή ανθρωπότητα που ζει μέσα στο σκοτάδι και την άγνοια.

Αυτή είναι η στιγμή να αναρωτηθούμε –τι θα κάνουμε με αυτή τη θαυμάσια ευκαιρία ζωής που μας δίνεται? Ευελπιστώντας ότι δεν είναι πολύ αργά για να τη ζήσουμε αποφασισμένοι με την ένταση που η ψυχή μας οραματίστηκε, πριν έρθει σ΄αυτόν τον υλικό κόσμο, σαν το μοναδικό δρόμο προς την ελευθερία.

Είναι η ψυχή μας που φωνάζει στον Παντοδύναμο σε κάθε στιγμή της ύπαρξής μας για βοήθεια έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε με Αγάπη και Κατανόηση με την υπευθυνότητα που έχουμε αναλάβει μπροστά στο Θεό και στην Ανθρωπότητα.

Να θυμάσαι, αγαπητέ Αδερφέ, έχουμε διαπράξει το μεγαλύτερο κακό στην αξιολάτρευτη ψυχή μας όταν πειραματιστήκαμε με αυτό το θαύμα της ύπαρξης αντί να προσφέρουμε τις ημέρες μας στην υπηρεσία του Θεού και της Δικαιοσύνης Του και γιατί συμπεριφερθήκαμε ανελέητα προς τον συνάνθρωπό μας και προς όλα τα βασίλεια της δημιουργίας.

Ζητάμε από το Θεό να καθαρίσει τώρα τις αισθήσεις μας, ν΄ανοίξει το μυαλό μας και την καρδιά μας για να δεχθεί τη φωτιά του Δράκου της Σοφίας που με αυτήν την απλότητα του αέναου,ο λατρευτός μας Guru, ο Α.Δ Lakhsmi σ΄αυτούς τους στοχασμούς αρ. 7 μπορεί να μας οδηγήσει δια μέσου των συναισθημάτων μας (των πιο αγνών συναισθημάτων μας) σε αυτές τις άγνωστες πραγματικότητες και σαν καταρράκτης γλυκιάς αμβροσίας σε μια όχι και τόσο μακρινή ημέρα να αξιωθούμε και εμείς με αφοσίωση να γίνουμε μια πηγή ζωής. 


Ας βασιλεύει στις καρδιές σας η βαθύτερη γαλήνη!

 

 

3 Μαρτίου 2004, 4:00 μμ , Sinai Farm

 

Όντας εδώ σε μια στιγμή της ζωής μου, επάγρυπνος προς ό,τι συνέβαινε γύρω μου, αναρωτήθηκα, "πού θα καταλήξει αυτό το τεράστιο όχημα που μεταφέρει την ανθρωπότητα?"

Κοίταξα το δρόμο μπροστά μου και τον είδα εντελώς κατεστραμμένο,διαβρωμένο και απ΄ότι μπορούσα να δω η ανθρωπότητα δεν ενδιαφερόταν και πολύ να τον επιδιωρθώσει, και έτσι είπα στον εαυτό μου, Είναι αδύνατο ένας άνθρωπος που ψάχνει το Θεό να μην εξορμήσει να βελτιώσει τη συμπεριφορά του έτσι ώστε να φτάσει ψηλά σε μια πραγματική αλλαγή...

 

Έτσι θέλησα να προχωρήσω πιο πέρα και να ερευνήσω αυτό που βεβαιώνω εδώ...

 

Μεταφέρθηκα σε ένα καταθλιπτικό, κρύο μέρος όπου ήταν αξιωσημείωτη μια μεγάλη προσμονή εξ΄αιτίας αυτού που συνέβαινε. Ρώτησα μερικούς ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί αν μπορούσαν να μου πούνε που βρίσκομαι και κάποιος απ΄αυτούς μου είπε "Δεν ξέρεις που βρίσκεσαι? Δεν έχεις ξανάρθει εδώ πολλές φορές?" Η απάντηση μου ήταν σταθερή. "Ναι! Το αναγνωρίζω. Εχω ξανάρθει εδώ. Αλλά πες μου, πώς λέγεται αυτό το μέρος?" Και η απάντηση ήταν "θα σου πω επειδή έχεις ξαναβρεθεί εδώ πολλές φορές."

"Εδώ είναι το SARASVATI των σεληνιακών μυστηρίων, θυμάσαι? Μου είπε, ... κατά διαστήματα είναι πολύ κρύα εδώ..." Του είπα "παρατηρώ σε όλους σας μια μεγάλη προσμονή." Kαι μου απάντησε "όλα εκείνα τα ανθρώπινα όντα που λάτρεψαν τη σελήνη για τόσους αιώνες θα έρθουν σ΄αυτό το μέρος."

Τον ρώτησα "το καταλαβαίνω αλλά θέλω να φύγω" και μου απάντησε "για να φύγει κάποιος απο εδώ θα πρέπει να χρωματίσει το VIRILO που είναι από χαλκό και θα πρέπει να πάρει την άδεια αυτών που διοικούν αυτό το μέρος."

Απάντησα με σταθερή φωνή, "έχω επεξεργαστεί το VIRILO με μεγάλη αυταπάρνηση, αγάπη και πόνο..." Πές μου που πρέπει να πάω για να ζητήσω την άδεια να φύγω?’

Με πήγε σ΄ένα μέρος με τις χαμηλότερες δονήσεις... εκεί, υπήρχαν κάτι λαξευμένες πέτρες με τον πιο συνηθισμένο τρόπο, ήταν τεράστιες με παραμορφωμένα πρόσωπα αλλά ήταν ζωντανές. Αυτές οι πέτρες ήταν οι διοικητές.


Όταν πήγα εκεί, είπα με μεγάλη δύναμη, "πρέπει να φύγω απ΄εδώ!

Τρείς απ΄αυτούς μου απάντησαν καταφατικά. "Μπορείς να φύγεις αλλά πρέπει να διαδώσεις τα νέα, γιατί κάθε άτομο που μπαίνει εδώ, δεν μπορεί να ξαναφύγει γιατί γίνεται σαν κι εμάς –χωρίς σώμα και με απολιθωμένο κεφάλι μέχρι να είναι ικανός να ξεκινήσει το ταξίδι προς τα κάτω όπου το κεφάλι θα αρχίσει να μικραίνει μέχρι που εξαφανίζεται. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σε όλους όσους λατρεύουν τη σελήνη για χρόνια και μετά αυτό δεν αλλάζει σε κάτι θερμό!"

 

Έφυγα απο εκεί τρομερά εντυπωσιασμένος και περπάτησα δύο τετράγωνα όπου είδα χιλιάδες ανθρώπους να πηγαίνουν προς τα εκεί. Ένοιωσα στο λάρυγγα μου να θέλω να φωνάξω με δύναμη και τους είπα ,προς όλους, "Μη συνεχίζετε απ΄αυτό το δρόμο γιατί λίγο πιο κάτω θα συναντήσετε ένα μέρος όπου είναι τρομερά παγωμένο, παραμορφωμένο και σκληρό λόγω τρομακτικών και σατανικών δυνάμεων..."

Όλοι με κορόιδεψαν.

Μερικοί ξεχώρισαν απ΄το πλήθος και μπορούσα να τους αναγνωρίσω από τη θερμότητα που εξέπεμπαν – ήταν γνωστικοί μαθητές αλλά συναναστρέφονταν με λάθος παρέες...

Συνέχισα να ρωτάω επειδή ήθελα να μάθω κάτι που η υπόλοιπη ανθρωπότητα ...

 

Είδα χιλιάδες ανθρώπους σε πολυτελείς ναούς, που προσεύχονταν στο Θεό και ο καθένας απ΄αυτούς τον φανταζόταν όπως ήθελε αυτός. Δεν είδα μέλλον σε κανέναν απ΄αυτούς ούτε κάποιο αντκειμενικό μονοπάτι...

 

Περπάτησα έξω στους δρόμους και είδα τα πλήθη να ρίχνονται σε μια ακόλαστη, μακάβρια ζωή αλλά συνέχιζα να ρωτάω και είδα τον πλεονέκτη να αγκαλιάζει το χρήμα σα Θεό...

 

Είδα τους ανθρώπους να παραδίνονται στα χέρια της διαφθοράς; ομοφυλόφιλοι που σέρνονταν από την ίδια τη σεξουαλική τους επίγνωση και είπα στον εαυτό μου, "είναι αδύνατον να μεταμορφώσω αυτήν την ανθρωπότητα. Που θα πάω?"

 

Γρήγορα μεταφέρθηκα σ΄ένα μέρος με δύσκολη πρόσβαση; προς τα κάτω μπορούσες να δεις μαύρα σύννεφα που συμβόλιζαν τα δεινά και το θάνατο...

 

Είδα τον εαυτό μου μόνο και αναφώνησα δυνατά ζητώντας από το Χριστό να με βοηθήσει να ενώσω τους Γνωστικούς.!

 

Και έτσι κάπως μέσα απ΄ την Τέχνη και τη Μαγεία και το μυστικισμό, μικρά φωτάκια άρχισαν να έρχονται προς εμένα και άρχισαν να μεταμορφώνονται σε ανθρώπους. Δεν μπορώ να αρνηθώ ότι ένας μεγάλος αριθμός αδερφών έφτασαν. Επίσης, μια τεράστια Πεντάλφα εμφανίστηκε για προστασία και έλαμψε σαν τον ήλιο και όλοι αναφώνησαν:

ΖΗΤΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΡΑΜΜΑΤΟΝ!

 

Εμφανίστηκε σα μύνημα και ήταν εντολές που μία-μία μας υπαγορεύονταν και μας έλεγαν:

 

«Να θυμάστε αδέρφια ότι το Φως γεννιέται μέσα μας με το Φως ,  το σκοτάδι γεννιέται μέσα μας με το σκοτάδι , αυτός που αγαπάει το Φως σέβεται το Φως, αυτός που αγαπάει το σκοτάδι δεν το σέβεται αλλά ζει μέσα σ΄αυτό.

Θέλω ν΄αφήσω λαξευμένες σ΄αυτό το μικρό βιβλίο μερικές απόψεις οι οποίες για μένα είναι απέραντα υπερβατικές γιατί είναι οι Πλάκες του Νόμου που θα ασκήσουν τεράστια εσωτερική κίνηση μέσα μας, έτσι ώστε μέσω αυτών να  μπορέσουμε να φτάσουμε στο Φως.

 1. Να κάνεις το καλό χωρίς σκοπό και συμφέρον.
   
 2. Θυμήσου τον εαυτό σου από στιγμή σε στιγμή αλλά συνειδητοποιήσου  ότι όταν το κάνεις είσαι Φως, έτσι προσπάθησε να το κάνεις πιο συχνά και για μεγαλύτερη διάρκεια.
   
 3. Να αφιερώνεις κάποιο χρόνο κάθε μέρα για να βρίσκεις τη Γαλήνη.
   
 4. Να εκφράζεις την αγάπη σου προς ό,τι βρίσκεται γύρω σου και κυρίως σε ό,τι έχει ζωή.
   
 5. Προσπάθησε να μην κάνεις τους άλλους να υποφέρουν.
   
 6. Όταν μιλάς με κάποιον προσπάθησε να του δώσεις να καταλάβει ότι αυτά που λέει σε ενδιαφέρουν και μη τον περιφρονείς.
   
 7. Πρέπει να αντιληφθείς ότι ο νους είναι μια είσοδος που τα σκοτάδια έχουν σε μας, το ίδιο και οι συγκινήσεις, το ίδιο και τα κτηνώδη ένστικτα, το ίδιο και ο άσχημος λόγος. Επομένως χρειαζόμαστε το Εσωτερικό Φως να μην σβηστεί ποτέ.
   
 8. Προσπάθησε να διδάσκεις με αγάπη, δικαιοσύνη και σοφία όλους όσους θέλουν να μάθουν.
   
 9. Να περπατάς στην εξοχή και να αισθάνεσαι ελεύθερος σαν τα πουλιά, αγνός σαν τον άνεμο που σε περικυκλώνει και απλός σαν τα νερά που πέφτουν απ΄τους καταρράκτες.
   
 10. Προσπάθησε στην καθημερινή σου ζωή να πετάς μακριά οτιδήποτε δεν είναι χρήσιμο για σένα, οτιδήποτε σε παρεμποδίζει.
   
 11.  Προσπάθησε ν΄ακούς τη φωνή της σιωπής, τη φωνή του ίδιου σου του Είναι ...προσπάθησε να διεισδύσεις σ΄αυτόν τον ωκεανό, σ΄αυτό το καταφύγιο Ειρήνης στην καρδιά σου.
   
 12. . Να ζητάς κάθε μέρα από το Εσωτερικό σου Είναι να σε συγχωρέσει για όλα τα λάθη που διέπραξες κατά του Θεού, του Πατέρα και της Ζωής.
   
 13.  Προσπάθησε κάθε μέρα να μην περιφέρεσαι μέσω του λόγου σου, μίλα για τη Σοφία, μίλα για την Αγάπη.
   
 14. Όταν ταξιδεύεις, πάρε πάντα μαζί σου ένα βιβλίο της σοφίας, ένα βιβλίο της φιλοσοφίας, αυτό θα σε βοηθήσει στο ν΄αποκτήσεις τη συνήθεια του να ΜΕΛΕΤΑΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ GURU ΣΟΥ.
   
 15. . Χάραξε για τον εαυτό σου ένα στόχο με σκοπό να τον εκπληρώνεις κάθε μέρα. Μην μιλάς για άχρηστα πράγματα, μην ερμηνεύεις ό,τι ο νους σου λέει και κάνε τη καρδιά σου εκείνον τον Ναό που θα σε οδηγεί πάντα προς τις ανώτερες σφαίρες, όπου το Είναι σου σε περιμένει σαν τον άσωτο υιό που επιστρέφει σπίτι.
   
 16.  Προσπάθησε στο έπακρο να είσαι αγνός στις σκέψεις σου, στο sex και στις λέξεις.
   
 17.  Να μη συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που χρησιμοποιούν το λόγο άσχημα, που κάνουν πράξεις εναντίον του Θεού και των συνανθρώπων τους. Αυτοί πάνε στον δρόμο τους... Άφησέ τους να πάνε μόνοι τους!
   
 18.  Προσπάθησε να δίνεις τροφή σε κάθε ον που πεινάει.
   
 19.  Προσπάθησε να βρίσκεται πάντα στο κρεβάτι σου η Γαλήνη του Θεού: στη καθαριότητα, στην αρμονία και στη τάξη.
   
 20. Προσπάθησε να περπατάς στο ύπαιθρο λίγη ώρα κάθε μέρα και μόνος. Είναι το Μονοπάτι σου.

   

Είθε ο Πατέρας σας και η ευλογημένη Μητέρα σας να σας ευλογούν.

Α.Δ LAKHSMI 

 

 

 

  
MultiTrans