• images/banners/gnosis_banner-1.gif
  • images/banners/gnosis_banner-2.gif
  • images/banners/gnosis_banner-3.gif
  • images/banners/gnosis_banner-4.gif
  • images/banners/gnosis_banner-5.gif
  • images/banners/gnosis_banner-6.gif
  • images/banners/gnosis_banner-7.gif
  • images/banners/gnosis_banner-8.gif

gnosisellas-webradio

SAW-Optimized
Α.Δ. Samael Aun Weor

VM-LAKHSMI-OptimizedΑ.Δ. Lakhsmi

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΕΝΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗ 6

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Θέλω αυτή τη στιγμή να υψώσω μία ικεσία που προέρχεται από τα βάθη της καρδιάς μου, για να ζητήσω στο Χριστό, το δημιουργικό ιδιοκτήτη και αφέντη όλων των πλασμάτων, μέσω του θεικού Ελέους Του να σπλαχνησθεί όλους μας, και να μας παραχωρήσει τη χάρη και το χάρισμα της κατανόησης για να μάθουμε να ζούμε και να προετοιμαστούμε όπως πρέπει, προκειμένου να αποκτίσουμε απόλυτη συνείδηση της φοβερής πραγματικότητας που ζει η ανθρωπότητα.

Αγαπητά αδέλφια, τι θλιβερό για το Είναι μας και για τη Θεική Μητέρα μας να ξέρουν ότι μας έχουν δώσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία όλων των υπάρξεών μας, ότι η Συλλογική Μητέρα Φύση μας έχει τοποθετήσει σ’αυτή την όμορφη, μεγαλοπρεπή και εντυπωσιακή σκηνή της ύπαρξης για να μεγαλώσουμε περιβαλλόμενοι από τις πιο υψηλές και γοητευτικές δημιουργίες της, και εμείς να μην αντιλαμβανόμαστε το μεγαλείο που περιτυλίγει την ζωή μας!

Αναπτυσσόμαστε στον κόσμο με αξίες που μας επιτρέπουν να διαφοροποιούμαστε από τα άλλα πλάσματα που είναι γύρω μας, αναπτυσσόμαστε κάτω από τη ζεστασιά μίας οικογένειας, με συναδέλφους στην ύπαρξη, προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τη ζωή, χωρίς να γνωρίζουμε ούτε την καταγωγή της, ούτε τα μυστήρια της... μέχρι τη στιγμή που η Θεότητα είχε την καλωσύνη να μας δρομολογήσει ως αυτές τις σοφές Διδασκαλίες, στις οποίες έχουμε βρει απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις.

Και πάνω απ’όλα, έχουμε βρει το κίνητρο για τις ψυχές μας, που μας επιτρέπουν να βιώσουμε μεγαλοπρεπείς καταστάσεις, στιγμές δόξας, στιγμές εξύψωσης, στιγμές πόνου, στιγμές ικανοποίησης, στιγμές συνάντησης με τον δικού μας εαυτούς, στις οποίες μπορούμε να ξεχωρίσουμε ξεκάθαρα τους δύο κόσμους.

Τι θλιβερό για την ψυχή μας να χάσει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία! Δεν πρέπει να το κάνουμε! Ας βάλουμε τα δυνατά μας, τον ενθουσιασμό μας και τη σταθερότητα για να αποδείξουμε σ’εμάς τους ίδιους ότι και μπορούμε και ξέρουμε να επωφεληθούμε από το μεγαλείο του Θεού.

Ας μπορέσουμε να αξιολογήσομε στ’αλήθεια, εκείνο τον θαυμάσιο θησαυρό που οι σοφοί Δάσκαλοι έχουν βάλει στα χέρια μας για να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο κόσμο για τον εαυτό μας, ο καθένας στην ιδιωτική του ζωή, διότι ο δρόμος είναι προσωπικός για τον καθένα.

Και ας πούμε στο Θεό : « Θεέ μου, τι μεγάλο, Ευλογημένο Όν που είσαι, που μου επιτρέπεις να έχω την χάρη να είμαι εδώ. Εκατομμύρια χιλιάδων ατόμων δεν έχουν αυτή τη χάρη να βιώσουν το δικό Σου Ευαγγέλιο, να εξασκήσουν τις Διδασκαλίας Σου, και το πιο σημαντικό είναι πως Εσύ μ’έχεις υπ’όψη σου προκειμένου να γίνω ένας αληθινός υιός σου. Έτσι το θέλω και το αποδεικνύω με τις υπερ-προσπάθειες που κάνω για να αποκτήσω εκείνο το χάρισμα μέσω μίας συνεχούς πειθαρχίας, έτσι ώστε να εκπληρώσω και να υπακούσω τους άγιους νόμους σου. Και προσπαθώ να κάνω σάρκα και αίμα τους τρεις παράγοντες που μας άφησε σαν προμαχώνα ο αγαπημένος μας Δάσκαλος Σαμαέλ Αούν Βεορ.»

Στην περίπτωση αυτή, ο Α.Δ.LAKHSMI DAIMON , Πνευματικός Καθοδηγητής του γνωστικού λαού, μας δίνει ένα μεγαλειώδη συλλογισμό με σκοπό να δημιουργήσει ένα συνειδητό σοκ στις ζωές μας, προκειμένου να ξυπνήσουμε στην πραγματικότητα που ζούμε, γιατί Αυτός, καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής του βλέπει με βαθύ πόνο το τέλος της ανθρωπότητας...

Εκείνος σαν σωτήρας Μωυσής, μας φέρνει τη Θεική χάρη, αλλά η καημένη η ανθρωπότητα, βυθισμένη σε βαθύ ύπνο, πνιγμένη και χαμένη στα πάθη του κόσμου, αγνοεί απόλυτα και δεν ακούει την δική μας ικεσία...

Ζητάμε συγχώρεση από την καρδιά μας, και ικετεύουμε τον Παντοκράτορα Θεό να μας αξιώσει να παρατηρήσουμε με ανοιχτά μάτια όλα αυτά που γίνονται, με ήσυχη την καρδιά, με αντικειμενική συνείδηση από στιγμή σε στιγμή, χρησιμοποιώντας την αίσθηση της έκπληξης για να διακρίνουμε τη ζωή μας, για να βρούμε τη δική μας πραγματικότητα και για να ξυπνήσουμε τη συνείδηση που είναι κοιμισμένη.

Όμως από ημέρα σε ημέρα, εμείς αντεπιτιθόμαστε για να σώσουμε τη συνείδησή μας και η Θεική Μητέρα Κουνταλίνι μας με τη χάρη της μας βοηθάει να σκοτώνουμε την εσωτερική κακία που μας απομακρύνει κάθε ημέρα από τη συνάντηση μας με τον Θεό.

Ο Ουρανός ας μας ευλογεί και ας μας γεμίζει με εσωτερικό σθένος για να βαδίζουμε μπροστά και να εκμεταλλευθούμε ακόμα και τη τελευταία στιγμή της υπάρξής μας.

ANA JUDITH GASCA M.


Αγαπητέ αναγνώστη, θα ήθελα να μπορούσα να εκφράσω τα συναισθήματα μου, τις σκέψεις μου και τον τρόπο που βλέπω αυτά τα πράγματα λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες δυσκολίες που έπρεπε να επιλύσω, δύσκολες καταστάσεις σαν κι΄αυτές που θα σας αποκαλύψω στις επόμενες γραμμές μέσα σ΄αυτό το μικρό βιβλίο.

Στιγμές φόβου, στιγμές πόνου, στιγμές αγωνίας που έπρεπε να ζήσω προκειμένου να αποσπάσω από τη μνήμη της Φύσης αυτό που σε άλλους ιστορικούς καιρούς, άλλες ανθρωπότηταeς είχαν υποφέρει; Άλλες ανθρωπότητες που υπήρξαν και μέσω του Νόμου της Φύσης έπρεπε να αφανιστούν, αφήνοντας βέβαια ανεξίτηλα σημάδια που θα αναστάτωναν κάθε ερευνητή ενδόμυχα στην καρδιά του.

Ανθρωπότητες που υπήρξαν και είχαν επιτύχει τεράστια διανοητική και τεχνολογική πρόοδο και αφού δε γνώριζαν πώς να την χειριστούν ξέφυγαν απ΄το μονοπάτι προς ανεύρεση της αλήθειας και της επίτευξης του Νόμου.

Στιγμές τρομακτικές όπου το πλήθος ρίχθηκε να διαπράττει απειλητικές παραβιάσεις, εγκλήματα και μεγάλους πολέμους χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα ότι από στιγμή σε στιγμή θα αναδυόταν από τα έγκατα της γης αυτή η κυρίαρχη λευκή φωτιά που θα “καθάριζε” τις μεγάλες πόλεις και τις μεγάλες αυτοκρατορίες; και έτσι προξενώντας το βύθισμα των ηπείρων και την ανάδυση άλλων που θα στέγαζαν νέες ανθρωπότητες.

Θα έπαιρνε πολύ χρόνο να πω για την ιστορία των κόσμων και των ανθρωποτήτων μέσα σ΄ένα βιβλίο; Αυτοί οι κόσμοι και αυτές οι ανθρωπότητες που πέρασαν μέσα από φοβερούς κατακλυσμούς καταστρέφοντας εκείνους τους ψεύτικους θεούς, είχαν πιστέψει ότι ήταν παντοδύναμοι ιδιοκτήτες και αφέντες όλης της ανθρωπότητας και του κόσμου…

Συνεχίζοντας την ιστορία μας με απέραντο πόνο θα μπορούσαμε να πούμε ότι σ’εκείνες ακριβώς τις στιγμές ζήσαμε σκηνές τόσο συγκινητικές που θα προκαλούσαν τρομακτική σύγχυση στο μυαλό κάθε λογικού και ευαίσθητου ατόμου αφού δε θα ήταν σε θέση να συλλάβει με τη φαντασία του ότι αυτός ο όμορφος, γλυκός πλανήτης που ζούμε τώρα έχει περάσει από τόσο τρομερές καταστάσεις σε τέτοια έκταση.

Αγαπητέ αναγνώστη, εάν παρατηρούσαμε την αγάπη του Θεού και τη μεγαλοσύνη της Μητέρας Φύσης, θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε ποιοί πραγματικά είμαστε…

Αυτές τις στιγμές που ζούμε αυτός ο πλανήτης ζεί και υποφέρει τις χειρότερες κακοποιήσεις που έχουν υπάρξει ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο Ευλογημένος Θεός, ποιητής των πάντων και με την απέραντη καλοσύνη και αγάπη του έστειλε το ΧΡΙΣΤΟ για να μας δώσει τη ζεστασιά Του, το φως Του και τη δύναμη Του;κάτι το οποίο η ανθρωπότητα έλαβε και κατεύθυνε πολύ άσχημα.

Οι μεγάλοι θρησκευόμενοι άνθρωποι του κόσμου γυρνούν συγχυσμένοι μπερδεύοντας και τον κόσμο ακόμα περισσότερο;οι μεγάλοι επιστήμονες του κόσμου χρησιμοποιούν τις διαβολικές τους γνώσεις για να καταστρέψουν τις πιο στοιχειώδεις αρχές της Χριστιανικής ηθικής.Έτσι είναι που αυτοί οι επιστήμονες έχουν τάξει τον εαυτό τους στο καθήκον της γενετικής μεταλλαγής των σπόρων που παράγουν την τροφή μας πάνω σ΄αυτή τη Γη.

Αυτή είναι μια τόσο διαβολική τακτική; παραβίαση μεγίστης σοβαρότητας ενάντια στη φύση.

Τα δηλητηριώδη εντομοκτόνα που παράγουν για να εφαρμόζουν στις καλλιέργειες έχουν σα βάση τους ραδιενεργές τοξίνες οι οποίες όταν έρχονται σ΄επαφή με το νερό και τις ακτίνες του ήλιου έχουν μέσα τους τη δύναμη να καταστρέφουν τους οργανισμούς.

Οι επιστήμονες αυτής της εποχής γοητεύονται με τις διαβολικές τους ανακαλύψεις; έχουν ριχθεί στην κατάσκτηση του διαστήματος; λες και οι αδερφοί μας από άλλους πλανήτες είχαν άγνοια και ήταν τόσο αφελείς ώστε να αφήσον να παγιδευτούν και να κατακτηθούν από κάποιους από αυτούς τους αδαείς και διαβολικούς επιστήμονες που δε στάθηκαν ικανοί ούτε τον εαυτό τους να γνωρίσουν.

Δε στάθηκαν ικανοί να μας δώσουν καθαρές και συγκεκριμένες απαντήσεις στα μυστήρια της Μητέρας Φύσης;τα Μυστήρια αυτά αναφέρονται στις Ιερές Γραφές;αυτά ήταν μυνήματα που γράφτηκαν για την ανθρωπότητα απο τους Προφήτες, σοφούς Δασκάλους και από τον ίδιο το Χριστό όταν ήρθε στη Γη.

Δε στάθηκαν ικανοί να αποκαλύψουν το μυστήριο που ήταν τυλιγμένο στις διάφορες αλλαγές που συνέβησαν στον πλανήτη; αυτά τα αινίγματα για παράδειγμα που άλλες εποχές αντιμετώπισαν σαν απειλές, όπως η γη τώρα με την προσέγγιση του Ercolubus; την παρουσία στη γη των δυνάμεων του Solinesius που προκαλεί μεγάλες καταστροφές και ψυχο-ταραχώδεις αντιδράσεις στην ανθρωπότητα.

Δεν μας έχουν εξηγήσει γιατί υπάρχει αυτή η ανισορροπία στον πλανήτη μας που από στιγμή σε στιγμή θα μας φέρει μπροστά στην πόρτα των Δακτυλίων της Αλκυώνης. Ενα τρομερό φαινόμενο άγνωστο στους πάντες αλλά κάτι το οποίο έχει ήδη συμβεί σε άλλες εποχές σε παλαιότερους χρόνους. Τα γεγονότα αυτά έχουν ειπωθεί και περιγραφεί από τους Αδερφούς μας και κατοίκους άλλων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος με μεγάλες λεπτομέρειες οι οποίες μας άφησαν εντελώς συγκλονισμένους.

Εν κατακλείδει, αυτοί οι “Κύριοι Επιστήμονες” του πλανήτη Γη έχουν στην πραγματικότητα ριχθεί σε μια κάθοδο χωρίς επιστροφή. Δυστυχώς έχουν δηλητηριάσει τα μυαλά και τις ψυχές του μεγαλύτερου μέρους της ανθρωπότητας που τους θαυμάζει και τυφλά τους υπακούει χωρίς να καταλαβαίνει ότι οι τεχνολογικές πρόοδοι που η επιστήμη έχει κάνει ( κάποιες απ΄αυτές βέβαια βοηθούν το ανθρώπινο ον) αλλά άλλες είναι για να το καταστρέψουν αυτό και τη ζωή ολόκληρη.

Τώρα τι θα λέγατε για τους πολιτικούς της εποχής μας; μεγάλοι διανοούμενοι, μεγάλοι κεφαλαιοκράτες που πολεμάνε μεταξύ τους για να αποκτήσουν δύναμη και έλεγχο δια μέσου της εξουσίας που οι λαοί τους δίνουν;με αυτή την εξουσία έχουν καταλάβει τις φυσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές και τα οικονομικά αποθέματα άλλων χωρών και έχουν μοιράσει στους λίγους το δημόσιο πλούτο;έτσι κατά συνέπεια οι άνθρωποι, οι κοινωνίες και τα χωριά δεν έχουν κανένα τρόπο ανάπτυξης της τεχνολογίας και ενός καλύτερου τρόπου ζωής.

Οι πολιτικοί και οι κλίκες τους έχουν κι’ αυτοί ριχθεί σε μία κάθοδο χωρίς επιστροφή γιατι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ξέρουν τις προθέσεις τους και τη διαστροφή τους .

Οι καπιταλιστές της εποχής μας έχουν αρπάξει πολλά εκατομμύρια δολλάρια από τις χώρες τα οποία φυλάττουν σε διεθνείς τράπεζες και κατά συνέπεια το χρήμα δεν κυκλοφορεί, δεν υπάρχει απασχόληση, δεν υπάρχει βιομηχανική ανάπτυξη που να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης.

Η μεσαί τάξη σιγά –σιγά φθίνει και αυτή αφήνοντας στη θέση της τους φτωχούς. Η φτώχεια έχει πολλαπλασιαστεί σε τέτοιο βαθμό τόσο στις πόλεις όσο και στα χωριά και σε πολλές πρωτεύουσες υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε. Αυτοί που δε θέλου να πεθάνουν απ΄την πείνα στρέφονται προς την παρανομία με αποτέλεσμα τη εξαθλίωση.

Οι αγρότες απέχουν απ΄τις καλλιέργειες γιατί δεν έχουν πόρους και δύναμη να καλλιεργήσουν;έτσι βρίσκονται σε μεγάλη ανασφάλεια.

Τα χωράφια έχουν αφεθεί αφρόντιστα και κατοικούνται μόνο από λιγοστούς γενναίους άντρες και γυναίκες οι οποίοι προτιμούν να πεθάνουν από την πείνα και την κακή διατροφή και να ζουν στην ύπαιθρο παρά στην πόλη.

Αγαπητέ αναγνώστη, ελπίζω να καταλαβαίνεις πως ότι λέμε εδώ το λέμε επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βλέπουν αυτήν την πραγματικότητα αλλά δεν ξέρουν τι να κάνουν. Αυτές είναι τόσο πικρές αλήθειες όσο το κώνιο που έπρεπε να πιεί ο Σωκράτης. Πριν όμως να πεθάνουμε δηλητιαριασμένοι σε προσκαλώ να κάνουμε κάτι; σαν λογικά όντα που εφαρμόζουν μια φιλοσοφία που εξυψώνει την υπόληψη του ανθρώπου και το νου και τις αισθήσεις και οδηγεί σε μια υπέρτατη κατανόηση.

Αγαπητέ αναγνώστη, να με συγχωρείς για αυτό που θα πω...

Ηθελα να δω και να καταλάβω το μέρος όπου μεγάλες ανθρωπότητες γεννήθηκαν και προξένησαν κάθε είδους πόλεμο. Εκεί βρήκα κάθε είδους ύλης από την πιο υψηλής τεχνολογίας και δυνατοτήτων μέχρι αυτή με τις λιγότερες καταστρεπτικές δυνατότητες...

Τι πόνος στην καρδιά μου και στην ψυχή μου να βλέπω πως πάνω απ΄αυτό το μέρος με αυτόν τον εξοπλισμό, υπήρχε μια κουρτίνα διαβολικών σκιών, υπέρυθρων που προκαλούσαν κτηνώδη διέγερση σ΄αυτούς που επισκέπτονταν αυτό το μέρος και ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να εξαπολύσουν σατανική επιθετικότητα εναντίον της ανθρωπότητας...!

Αυτές οι εκατοντάδες ή χιλιάδες ανθρώπων που ζούσαν και δούλευαν εκεί είχαν φορτισθεί με αυτά τα υγρά με τέτοιο τρόπο που αντί να λένε μια προσευχή προς το Θεό, εξαπέλυαν τρομερές βλασφημίες,προσβολές και επιθετικότητα ικετεύοντας την Κόλαση να κάνει να έρθει νωρίτερα η ώρα που θα μπορέσουν να βάλουν σε εφαρμογή τα όπλα τους και να επιδείξουν τη δύναμη τους.

Οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί αυτού του τόπου τους επισκέφθηκαν και τους τίμησαν αφήνοντας τους με εντονότερη τη διάθεση να επιτεθούν σε άλλα έθνη και να επιδείξουν τη δύναμή τους.

Αλλά δεν τελειώνει εδώ η ιστορία μου...

Φεύγοντας από εκεί, μακριά απ΄την κόλαση και καθώς προχωρούσα, άρχισα να βλέπω φαινόμενα που ήταν πραγματικά δραματικά. Εκατομμύρια όντων έλκονταν κοντά σ΄αυτό το μέρος χωρίς να ξέρουν το γιατί. Απλά προσελκύονταν από τρομερές κακόβουλες δυνάμεις που υποκινούν το άτομο προς πόλεμο, προς το έγκλημα και την παρανομία, παρασυρόμενοι όπως ήδη είπαμε από μια τρομακτική δύναμη εκεί.

Ηθελα να φύγω απο αυτό το μέρος αλλά η έκπληξη μου έγινε ακόμη χειρότερη όταν διαπίστωσα ότι παντού στον κόσμο υπήρχαν τέτοιου είδους οργανώσεις, όπου εξέπεμπαν υπέρυθρες ακτινοβολίες και εξωθούσαν τους λαούς σε μια εσωτερική επανάσταση χωρίς αιτία...

Αισθάνθηκα πραγματικά συγκινημένος και ήθελα να μάθω παραπάνω γι΄αυτό. Τότε ζήτησα να μεταφερθώ στο αρχηγείο αυτών των οργανώσεων και έτσι μεταφέρθηκα σ΄έναν υποδιαστασιακό χώρο όπου βρήκα το τέρας που υποκινούσε αυτές τις ένοπλες αποστολές τρομοκρατώντας τον κόσμο γύρω και τον ρώτησα πότε θα σταματούσε να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του. Μου απήντησε με μια υποχθόνια και μακάβρια φωνή: ‘ αυτό δε θα παύσει ποτέ γιατί οι λογικοί και ηλίθιοι άντρες και γυναίκες που με υπακούουν πολλαπλασιάζονται και πολύ σύντομα όλα αυτά τα σκυλιά θα είναι υπό τις διαταγές μου.

Με πόνο στην καρδιά και με τρόμο έφυγα μακριά απ΄αυτό το μέρος.

Οπως ήδη είπα σε άλλες παραγράφους, με συντριμμένη την καρδιά μου και γεμάτος θλίψη, ήθελα να βρω εκείνη τη Θεότητα που θα θεράπευε τη θλίψη και τον πόνο μου έτσι ώστε να ένιωθα γαλήνη καθώς όλη αυτή η διαδικασία με είχε αφήσει αδύναμο..

Πήγα και βρήκα τον Ευλογημένο να στέκεται την κορυφή ενός λόφου μέσα στο φως, γεμάτος από αγάπη και γαλήνη και του είπα: ‘ Κύριε, υποκλίνομαι εμπρός στη Θεία Παρουσία Σου και σου ζητώ να με βοηθήσεις και να μου δώσεις δύναμη αφού μόλις είδα τις τρομερές και δύσκολες διαδικασίες που αφορούν την ανθρωπότητα και θα ήθελα να μάθω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω αυτούς που δε έχουν ακόμα χαθεί.’

Και με φωνή δόξας τα ουράνια μου απήντησαν:

"Γιέ μου, αυτή είναι η τιμωρία κάθε ατόμου που εξ΄αιτίας έλλειψης κατανόησης και μέσω της άγνοιας του, αφήνεται να γοητεύεται απο τη δύναμη, το χρήμα και τις απολαύσεις του κόσμου. Επίσης θέλω να σου πω ότι μέχρι τη στιγμή που ο άνθρωπος θα έχει εξαλλείψει και το τελευταίο όπλο και κάθε ένοπλη επίθεση, ο κόσμος δε θα βρεί ειρήνη..."

"Γιέ μου, ψάξε με στην Ουράνια μουσική, ανάμεσα στους κήπους των ψυχών και ανάμεσα στη γλυκύτητα της αγάπης και θα με βρίσκεις πάντα εκεί."

"Και πες και στους μαθητές σου να κάνουν το ίδιο. Εδώ σ΄αυτόν τον λόφο όπου οι πιο εξυψωμένοι ήχοι σοφίας και αγάπης βρίσκονται, εδώ θα είμαι και εγώ".

Α.Δ LAKSHMI DAIMON

 
MultiTrans