• images/banners/gnosis_banner-1.gif
  • images/banners/gnosis_banner-2.gif
  • images/banners/gnosis_banner-3.gif
  • images/banners/gnosis_banner-4.gif
  • images/banners/gnosis_banner-5.gif
  • images/banners/gnosis_banner-6.gif
  • images/banners/gnosis_banner-7.gif
  • images/banners/gnosis_banner-8.gif

gnosisellas-webradio

SAW-Optimized
Α.Δ. Samael Aun Weor

VM-LAKHSMI-OptimizedΑ.Δ. Lakhsmi

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

“ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ”

 

yellow_dragon


 

“ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ”

Ο Δάσκαλος Lakhsmi είπε ότι η ανθρώπινη καρδιά πρέπει να κατακτηθεί. Υπάρχουν πολλοί αδελφοί που αφιερώθηκαν   να εμπλουτίσουν τις καρδιές τους, μεταβαλλόμενοι σε τίμια άτομα,  γεμάτοι Αγάπη, γεμάτοι Ευσπλαχνία, γεμάτοι   Κατανόηση, αυτό είναι σωστό, αλλά δεν είναι όλοι τους, οι περισσότεροι από αυτούς ξεκίνησαν   κρατώντας   πληροφορίες για τους εαυτού τους και εκεί είναι το πρόβλημα· εκείνες τις πληροφορίες πρέπει να τις διορθώσουμε , να βγάλουμε από μας αυτό που περισσεύει,  και να βάλουμε αυτό που μας λείπει.

Υπάρχουν δώδεκα θεμελιώδεις πλευρές που έχουν να κάνουν με την καρδιά. Θυμηθείτε ότι η διδασκαλία που ο Δάσκαλος Samαel μας κληροδότησε δόθηκε σταδιακά, και ίσως δεν γίνομαι κατανοητός, αλλά η διδασκαλία που πρόκειται να παραδοθεί στον Γνωστικό Λαό από τον Δάσκαλο και που θα συνεχιστεί στην εποχή του Υδροχόου, θα είναι μια διδασκαλία   απίστευτης υπερβατικότητας· αλλά δεν θα παραδοθεί από οποιοδήποτε άλλον, αλλά από τον Δάσκαλο Samael, ο οποίος την εμπνέει σ’εμάς, τους Εκπαιδευτές.

Όταν ο Δάσκαλος Samael αποκάλυπτε το "ΠΙΣΤΗΣ ΣΟΦΙΑ", μιλούσε σε μας με μια ορολογία που μπορεί να βρεθεί στα Ευαγγέλια των Εσσαίων , στην εβραϊκή Βίβλο και στη Σούπερ Διανοητική Δυναμική· είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί ο Δάσκαλος για να δίνει μια διδασκαλία σε ένα επίπεδο, ή σε άλλο, είναι οκτάβες που αυτός δίνει στην ίδια τη διδασκαλία.

Έπειτα, υπάρχουν Δώδεκα επίπεδα στην Καρδιά μας. Εάν μιλάμε από την ιατρική άποψη, σε ανατομικό επίπεδο, η καρδιά έχει Συστολή και Διαστολή, μια Άσπρη Αίθουσα και μια Μαύρη Αίθουσα· σε μία από αυτές είναι το αίμα που ήδη καθαρίστηκε και είναι έτοιμο να βγει πάλι, και στην άλλη αίθουσα είναι το αίμα που επιστρέφει   φέρνοντας ένα τεράστιο ποσό μονοξειδίου· φαίνεται σαν τίποτα να μην έχει να κάνει με μερικές από τις καταστάσεις μας.

Ένα εξωτερικό πρόσωπο ξυπνά πλήττοντας και λέει: "Σήμερα βαριέμαι·" πηγαίνει στο μπαρ της γωνίας έχει πιει άφθονο ποτό μέχρις ότου βράζει το αίμα του και αισθάνεται καλύτερα, ή πηγαίνει εκεί που είναι καλύτερα και ο χρόνος περνά.: Αλλά εμείς, οι Γνωστικοί, δεν κάνουμε αυτό. Κατόπιν υποφέρουμε από θλίψη, στιγμές ανταγωνισμού θα έρθουν σε μας όπου   δεν θέλουμε τίποτα...

Τι πρέπει να γίνει; Να κάνει κάποιος μερικές αναπνοές, να κάνει Πραναγιάμα, να περπατήσει στο έδαφος ξυπόλητος, χωρίς παπούτσια, με αυτόν τον τρόπο μια περισταλτική ενέργεια θα εκφορτιστεί από τα πόδια και ο εγκέφαλος θα διαφωτισθεί, θα υπάρχει μια διανοητική σαφήνεια.   Το αίμα μεταφέροντας μια σειρά τοξινών, από εκείνο το μακρύ ταξίδι που έκανε από την καρδιά, περνώντας μέσω των φλεβών, μέσω των αρτηριών, έως ότου επιστρέψει, φέρνει τις πάρα πολύ βαριές ουσίες, που φθάνοντας στην καρδιά παράγουν νοσταλγία, θλίψη, νευρικό κλονισμό, θυμό. Επομένως, η άσκηση απαιτείται, εκείνος ο τρόπος με τον οποίο οι πνεύμονες μπορούν να πάρουν αρκετό οξυγόνο για να λειτουργήσει το αίμα καλύτερα. Όταν στον εγκέφαλο δεν φτάνει αρκετό οξυγόνο, το άτομο αισθάνεται βαρύ, περπατά αργά, αισθάνεται σαν κάποιον που δεν μπορεί να σκεφτεί· τότε πολύ άφθονη αναπνοή απαιτείται.


Η ζωή πρέπει να φροντίζεται· κατηγορούμε το Εγώ για όλα, και αυτό είναι αληθινό. Πάσχετε από ένα έλκος και είστε ακόμα με το θυμό;   Καλά, μεταχειριστείτε το έλκος σας. Πώς; Τουλάχιστον, το πρώτο βήμα για τη θεραπεία του έλκους: μηδέν συγκινησίες , μια υγιής ζωή, καλή αναπνοή, καλή ανάγνωση, καλές συνομιλίες, μια ελαφριά κλασική μουσική, έτσι ώστε το στομάχι αρχίζει να συνεργάζεται για την θεραπεία της ασθένειας.

Πρέπει να καταλάβουμε αυτό που λέει η Θεία Γνωστική Λειτουργία:

"Καθάρισε τους εσωτερικούς μου αδένες, όπου ο ρυθμός της ζωής μου υπάρχει". Εκείνοι οι αδένες δεν είναι τίποτα περισσότερο από το ενδοκρινές σύστημά μας αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι το τι τρώμε είναι μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας μας. "Πρέπει όχι μόνο να φάμε για να ζήσουμε, αλλά να τρώμε για να θεραπευθούμε".

ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:

Ο πρώτος κανόνας για να διατηρηθεί μια καρδιά υγιείς είναι:   "Καλή αναπνοή". Μερικοί άνθρωποι θα πουν ότι η αναπνοή πρέπει να κάνει με τους πνεύμονες· αλλά εάν οι πνεύμονες δεν κάνουν έναν καλό καθαρισμό του αίματος, η καρδιά θα εμποδίζεται. Η καλή αναπνοή, αυτό είναι αυτή που ονομάσαμε : "Prana".

Λίγες ημέρες πριν ο Δάσκαλος μας έλεγε για ένα ορισμένο Δάσκαλο, που ήταν με τον Μανού, διασώζοντας όλους τους ανθρώπους από την Ατλαντίδα, ότι στη σεληνιακή αλυσίδα ο κώδικας που έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για τη διάσωσή τους ήταν η   "Επιστήμη του Πράνα".

ΑΣΚΗΣΗ:

  Ένας ελαφρύς ιματισμός πρέπει να φορεθεί. Εάν οι περιστάσεις θα το επιτρέψουν, προτείνεται λίγο άσκηση για το ζέσταμα του σώματος για να ενεργοποιήσει την κυκλοφορία αίματος. Κινώντας τα χέρια, τα πόδια και τον κορμό μπορούν να το κάνουν αυτό. Εάν είναι δυνατό, ένας ανοικτός –αεριζόμενος χώρος πρέπει να επιλεχτεί· αλλά εάν δεν είναι δυνατό, το σημαντικό πράγμα είναι αυτό να γίνει

Στις 5:00 η ώρα το πρωί, κοιτάζοντας την αυγή, σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά περίπου 25 εκ. το ένα μακριά από το άλλο, θα αρχίσουμε σηκώνοντας τα χέρια πάνω από το κεφάλι, ακουμπώντας τις παλάμες μαζί. Ενώ σηκώνουμε τα χέρια μας θα παίρνουμε Πράνα μέσω της μύτης, θα εκπνέουμε από το στόμα, καθώς κατεβάζουμε τα χέρια κάτω.

Αυτή η άσκηση πρέπει να γίνει 30 φορές, με τα γυμνά πόδια που λαμβάνουν τη ζωτική ενέργεια της γης. Το σώμα γεμίζει με την ενέργεια της γης και με την ενέργεια που προέρχεται από τον αέρα.

Αυτό το Πράνα που προέρχεται από επάνω, εάν υπάρχει καλή συγκέντρωση και αρμονία, αυτό εισέρχεται μέσω της μύτης και μετατρέπεται σε μπλε φως ουρανού που πλημμυρίζει και που εναρμονίζει τον οργανισμό μας· το Πράνα ή η ενέργεια που ανεβαίνει από τη γη, διαπερνά από τα πόδια μετατρεπόμενη σε χρυσό κίτρινο χρώμα, ανεβαίνει μέχρι τα γόνατα και μας δίνει την αρμονία, την ηρεμία και την ασφάλεια.

Μετά αφού έχουμε κάνει αυτή την άσκηση 30 φορές,, πρέπει να καθίσουμε σε μια άνετη θέση, ζητώντας, προσευχόμενοι στο Ιερό Πνεύμα,   να επεξεργαστούν αυτές οι δονήσεις που έχουν προέλθει μέσα από επάνω με εκείνες που έχουν ανέβει από τη γη, για να μας θεραπεύουν και για να προετοιμάσουν το σώμα μας για τη Πρακτική Μαγεία, προφέροντας συγχρόνως το Mantra "μ" (μμμ).


Πρέπει να ειπωθεί ότι με αυτήν την πρανική άσκηση, οι τρεις αρχικές δυνάμεις ενώνονται μαζί για να δημιουργήσουν: το μπλε φως του Πατέρα, το κίτρινο φως του Υιού, και το κόκκινο φως του Αγίου Πνεύματος. Αυτή η δημιουργία συγκεντρώνεται στα ζωτικά όργανά μας: προστάτη και γεννητικά όργανα στον άνδρα, τις ωοθήκες και τη μήτρα στη γυναίκα.

Στην Κολομβία υπάρχει ένα ημερολόγιο αποκαλούμενο "ημερολόγιο του Μπρίστολ", όπου λέει: "Εσπερινό Αστέρι, Δία από τέτοιο μήνα σε τέτοιο μήνα· Πρωινό Αστέρι, Αφροδίτη από τέτοιο μήνα σε τέτοιο μήνα ". Συμβαίνει να είναι ότι το αστέρι που βγαίνει το πρωί, το ονομάσαμε Αυγή (Aurora), αυτό θα μπορούσε να είναι η Αφροδίτη, θα μπορούσε να είναι o Δίας, θα μπορούσε να είναι ο Κρόνος, κ.λπ., ότι είναι σύμφωνα με τη σειρά τους, το βράδυ ή το πρωί. Κατόπιν εκείνο το αστέρι που καλέσαμε Αυγή είναι όπως η άφιξη του Αβατάρα που έρχεται να προετοιμάσει την άφιξη του Maitreya.

Η Αυγή   είναι το αστέρι που έρχεται να προετοιμάσει την ανατολή του Ήλιου, η Αυγή   είναι αυτή που διεγείρει όλα τα άτομα της ζωής που υπάρχουν εκεί στα φυτά, στα ζώα και τους ανθρώπους. Πρέπει να σηκωθούμε να λάβουμε την αρμονία της Αυγής· η Αυγή είναι αυτή που δίνει την αρμονία το πρωί, είναι αυτή που υποκινεί τα πουλιά για να τραγουδήσουν, τα φυτά για να δεχτούν το πρωινό με ευτυχία.. Καθένας που σηκώνεται εκείνη την ώρα, εκείνη η ημέρα θα έχει μια διαφορετική ημέρα.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:

"Καλή σίτιση, καλό μάσημα,   και καλή σιάλωση".

Πολλοί άνθρωποι λένε: "Η καρδιά μου πονά" και υπάρχουν νευραλγίες ακριβώς που προκαλούνται από πολλή συσσώρευση αερίων και όταν το συκώτι   επηρεάζεται αυτό πιέζει το διάφραγμα   και το πρώτο αίσθημα αυτών των επηρεασμών είναι η καρδιά, με έναν πυρετό, που φέρνει αναταραχές όπως: μια καρδιακή προσβολή, μια ζημία στον εγκέφαλο, ένας εμβολισμός, κ.λπ.

ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:  

"Αέρια που δεν επιτρέπονται" (Τυμπανισμός Αεροφαγίας).

Ο πολλαπλασιασμός αερίων κάνει τον εγκέφαλο να αρχίζει να έχει λιγότερη επέκταση εργασίας, και αυτό επειδή τα αέρια παίρνουν "τα αποθέματα ασβεστίου".

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:

"Όλες οι ασθένειες του κόλον επανέρχονται μεταφέροντας τις τοξίνες στην καρδιά και τον εγκέφαλο".

Καθένας λέει: "Αλλά, έχω εργασθεί πάνω από σαράντα χρόνια στη Γνώση και δεν θα μπορέσω να ....", και είναι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει χρόνο για Διαλογισμό, για Φώνηση, αλλά είχαν λίγο ενδιαφέρον για τον οργανισμό τους και να ένα από τα μεγαλύτερα κλειδιά για να μην είναι ικανός να κάνει τίποτα, επειδή από τη στιγμή που το σώμα είναι άρρωστο "ο πύργος πηγαίνει λάθος " και προφανώς η καρδιά είναι αυτή που υφίσταται όλο αυτό το πρόβλημα.


ΠΕΜΠΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:  

"Οι θόρυβοι".

Συμβαίνει να είναι ότι ο δέκτης του θορύβου είναι η καρδιά και όχι τα αυτιά.

Όταν η μουσική ροκ ακούγεται και ακούτε: πουμμ... πουμμ ...πουμμ... , ακούγεται στην καρδιά, σκληραίνοντας τα τοιχώματα της καρδιάς, καταστρέφοντας την ελαστικότητα που η καρδιά πρέπει να έχει, επειδή το συναισθηματικό σύστημα λαμβάνει αυτό που χτυπά και τους στέλνει κατ' ευθείαν στην καρδιά χωρίς αφομοίωση τους.

Οι θόρυβοι είναι ένας από τους λόγους που σκοτώνουν την ανθρωπότητα. Είναι απαραίτητο, τώρα όπως όλοι καταλαβαίνουμε την ανάγκη να πηγαίνουμε στην εξοχή· όχι για να ζήσουμε, αλλά οπωσδήποτε, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να κάνουμε μια έξοδο στην εξοχή

Είναι σημαντικό να έχουμε χώρους πού να πάμε, και να μπορούμε να βουτήξουμε σε διάφανο νερό,   καθαρό νερό· όταν το σώμα έρχεται σε επαφή με το ενεργό νερό ενός πηγαδιού   (όχι πισίνας κολύμβησης), εκείνη η πίεση του νερού γύρω από το σώμα είναι η καλύτερη μέθοδος για να χαλαρώσει το μυϊκό σύστημα. Καθένας που καταδύεται   θα βγει αισθανόμενος σαν να έχει μια ανάπαυση, θέλει έναν ύπνο αποκατάστασης, έχει μια καλή όρεξη, η κυκλοφορία αίματος θα βελτιωθεί, κ.λπ., κ.λπ.... Αδελφοί, αυτό είναι ένα από τα θαυμάσια πράγματα για τη βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματός μας.

ΕΚΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:

"Όλα τα διαμορφούμενα φάρμακα με τα συνθετικά προϊόντα έχουν τις τάσεις να ανταλλάσουν το πρόβλημα, που σημαίνει, αυτοί ανακουφίζουν έναν πόνο για έναν άλλο".

Μιλάμε για τον Γνωστικό Λαό, τώρα δεν μπορούμε να περιέλθουμε στο φανατισμό. Ο Δάσκαλος Samael μας δίδαξε την ισορροπία, αλλά αυτό δεν θα μας δοθεί από οποιοδήποτε   κανόνα, αυτό θα δοθεί από την κατοχή της κοινής αίσθησης.

Είμαστε ανακουφισμένοι από έναν πονόδοντο και την επόμενη ημέρα υποφέρουμε από την οξύτητα, και την επόμενη ημέρα από τη δυσκοιλιότητα· είμαστε ανακουφισμένοι από τη δυσκοιλιότητα και την επόμενη ημέρα το Κόλον θα είναι φλογισμένο, κ.λπ·. θα υπάρξει μια ανταλλαγή, απλά η επιφάνεια του προβλήματος αλλάζει.

Μιλάμε για την καρδιά και πώς να προετοιμάσουμε την καρδιά για να είμαστε Γνωστικοί μαθητές. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι εχθροί και πηγαίνοντας να πάρουμε το όφελος από τους Γιατρούς μας   και εκτός από αυτό, ας κάνουμε έκκληση   στα συστήματα που είναι πολύ απλά.

Δεν πρέπει να είμαστε δυσκοίλιοι. Ποια είναι η προέλευση της δυσκοιλιότητας; Η συνήθεια της κατανάλωσης του επεξεργασμένου ψωμιού με το εκλεπτυσμένο αλεύρι, το άσπρο ρύζι ή άσχημα συνδυασμένα..

Τώρα κάποια ημέρα, όλοι οι Γνωστικοί πρέπει να έχουν μια σάουνα στο σπίτι. Η σάουνα είναι μια ιατρική χωρίς ανταγωνιστή για να ξεφορτωθείτε   τον εσωτερικό πυρετό. Τα μπανιαρίσματα με κρύο νερό πρέπει να γίνονται πριν πάτε για ύπνο. Να κοιμάστε με κάποια λάσπη που ντύνει γύρω από το στομάχι. Πρέπει να επιστρέψουμε στο φυσικό τρόπο της ζωής, αλλά κανένας να μην πέφτει στην παγίδα του φανατισμού για να γίνει έντονα φυσιογνώστης , αυτό δεν είναι όπως αυτό, αλλά βέβαια έναν Φυσικό Τρόπο της Ζωής που θα μας επιτρέψει να έχουμε καλή υγεία.

Εξάρτηση από την υγεία που έχουμε· ως επακόλουθο το πνεύμα που πρέπει να έχουμε για να αρχίσουμε την σκληρή και δύσκολη εργασία. Κάποιος πάσχει από ένα έλκος, με την οξύτητα, με τη δυσκοιλιότητα.... για να αντιμετωπίσει το εγώ του θυμού εάν είναι αναστατωμένος για την ύπαρξη αρρώστιας, τι πρόκειται να επιτύχει; Εάν κοιμάται μέχρι τις οκτώ ή εννέα η ώρα το πρωί και δεν λαμβάνει τον φρέσκο αέρα του πρωινού...

Παρατηρήστε ότι οι ηλικιωμένοι σηκώνονται στις πέντε η ώρα το πρωί, αλλά από της εννέα η ώρα το βράδυ είναι στο κρεβάτι· εμείς σηκωνόμαστε στις εννέα το πρωί και πηγαίνουμε για ύπνο μετά   τα μεσάνυχτα όταν τελειώνει το τελευταίο πρόγραμμα TV. Αυτό σημαίνει ότι ζούμε μια ανεστραμμένη   ζωή και ότι είναι ενάντια στην πειθαρχία που εμείς, οι Γνωστικοί, πρέπει να έχουμε.

ΕΒΔΟΜΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:

"Θυμηθείτε ότι, από μια καλή χαλάρωση παίρνουμε ένα καλό Διαλογισμό".  

Η Παρατήρηση: Μια απλή σειρά μαθημάτων των ανθρώπινων σχέσεων θα σας διδάξει πώς να παρατηρείτε τον εαυτό σας. Εάν παρακολουθήσετε έναν πολιτικό όταν τον προσβάλλει ο άλλος, ο πολιτικός του χαμογελά. Φαίνεται σαν να μην έχει εγώ· οι περισσότεροι πολιτικοί παρατηρούν τον εαυτό τους. Η παρατήρηση ανήκει στο τρισδιάστατο μέρος.

Εάν εγώ είμαι εδώ τώρα μιλώντας σε σας και δεν παρατηρώ τον εαυτό μου, παίρνω το στύλωμα και το θρυμματίζω, κάνω τέτοια ποσότητα χειρονομιών, που προφανώς, θα δείτε ότι είμαι κοιμισμένος. Κάποιος παρατηρείται για να γνωρίζει τις χειρονομίες που κάνει. Εάν ένα πρόσωπο λέει: "Ακούστε, εσείς ανόητοι" και εσείς κάνετε μια άσχημη χειρονομία επιστροφής, δεν παρατηρείστε τον εαυτό σας, δείχνετε την απέχθειά σας επειδή κάποιος σας είπε ανόητους.

Η Αυτό -παρατήρηση: Ανήκει στο Αστρικό μέρος επειδή είναι το όχημα που ακολουθεί στη σειρά. Το ζωτικό δεν είναι τίποτα περισσότερο από η ζωή που σταθεροποιεί έναν οργανισμό. Η Αυτό-παρατήρηση ανήκει στο Αστρικό, μπορούμε να ξέρουμε τι σκεφτόμαστε... τι κάνουμε και πώς προχωράμε. Η πρώτη βάση από εδώ προς τα πάνω (σχετικά με τη τάξη των κόσμων) που έχει η Αντικειμενική Συνείδηση βρίσκεται στο Αστρικό.

Έμπνευση: Ανήκει στο Νου. Ένα εμπνευσμένο μυαλό είναι ένα δημιουργικό μυαλό, ανοικτό, δυναμικό, κ.λπ.... Ένας ποιητής προκειμένου να γράψει το ποίημά του, εμπνέεται. Ο καθένας εμπνέεται σε αυτό που κάνει με έναν σκοπό: να αρέσει στους άλλους το έργο που θα τους παρουσιάσει.

Αφοσίωση: Ανήκει στον Αιτιατό Κόσμο. Μιλάμε για μια συνειδητή αφοσίωση. Έχουμε αφοσίωση για να προσευχηθούμε, αφοσίωση στο διαλογισμό, αφοσίωση για να αυτό - παρατηρηθούμε·  η αφοσίωση είναι κάτι που ανήκει στην ψυχή, ανήκει στον αιτιατό κόσμο.

Στοχασμός: Ανήκει στη Θεία Συνείδηση, στο Βουδδικό τμήμα της· είναι ο Ενορατικός Κόσμος, είναι το ομορφότερο πράγμα που υπάρχει εκεί   μέσα στη δομή αυτού του οργανισμού σε αυτόν τον Επταπλό κόσμο.

Η Λατρεία: Ανήκει στον Κόσμο του Οικείου, όπου λατρεύουμε, όπου πληρώνουμε εκείνο το φόρο τόσο επάξια   στον Οικείο.

Αυτή είναι η τάξη, που πρέπει να υπάρξει σε ένα πρόσωπο που ζει την Αυθεντική Τέχνη στο να Ξυπνήσει στο Συνειδητό.

Επιστρέφουμε πάλι: πρέπει να Παρατηρούμε τους εαυτού μας εδώ στη γη· να Αυτό –παρατηρηθούμε έτσι ώστε να μπορούμε να διαβιβάσουμε την Συνείδηση που αποκτούμε εδώ, στην Συνείδηση που έχουμε στον Αστρικό Κόσμο.

Θα μπορούσαμε να είμαστε συνειδητοί εδώ και να είμαστε ασυνείδητοι  στον Αστρικό Κόσμο, θα μπορούσαμε να είμαστε συνειδητοί στον αστρικό κόσμο και να είμαστε ασυνείδητοι εδώ, και έπειτα δεν υπάρχει ένα συντονισμός μεταξύ της Αυτο-παρατήρησης και της Παρατήρησης. Σημαίνοντας ότι, προκειμένου να Αυτο-παρατηρηθούμε, με μεγάλη αξιοπρέπεια, πρέπει να εμπνευστούμε σε μία δεδομένη στιγμή. Έτσι, κάποιος που Αυτό-παρατηρείται αισθάνεται   σαν λίγη ευθυμία μέσα, έτσι δεν είναι; Αυτό είναι επειδή βρέθηκε με την Συνείδηση που δεν ήταν ενεργοποιημένη πριν λίγες στιγμές.

ΟΓΔΟΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:  

"Μια καλή μουσική".

Εκείνος ο τύπος μουσικής δεν θα τον ακούσετε μόνο όταν πηγαίνετε για διαλογισμό, όπως παραδείγματος χάριν: Beethoven, Bach, Schubert, Liszt. Όμως είναι ενοχλητικό να ακούτε   κλασική μουσική όλη την ώρα; κατόπιν πόσο ωραίο είναι να ακούσετε κάποια λαϊκή μουσική! Αυτό, δεν είναι μια αμαρτία. Αντίθετα, καθένας αισθάνεται υποκινούμενος, κάποιος αισθάνεται ευτυχής ακούγοντας λαϊκή μουσική, όταν ηχούν οι κιθάρες, εκείνες οι άρπες, εκείνο το φλάουτο. Εκείνη η λαϊκή μουσική εκείνων των πολιτισμών που έχουν υπάρξει. Εκείνα είναι τα πράγματα που θα κάνουν καθένα ευτυχισμένο και θα τον υποκινήσουν.

Επομένως, η καλή μουσική πρέπει να ακούγεται κάθε ημέρα, λίγη ωραία κλασσική μουσική που αποδεικνύει ότι είμαστε άνδρες και γυναίκες που ζουν ευτυχισμένα, εύθυμα, που δονούνται με τις νότες που κρατούν την ισορροπία του Σύμπαντος, εκείνα τα πράγματα είναι πολύ ενδιαφέροντα και μας βοηθούν για να εμπλουτίσουμε τις αξίες   της καρδιάς μας.


ΕΝΑΤΟΣ ΚΑΝΌΝΑΣ :

"Καλές προσευχές και καλός Διαλογισμός".

Πριν σκεφτούμε για την μάθηση του Διαλογισμού πρέπει να μάθουμε να Χαλαρώνουμε, και πριν μαθαίνουμε τίποτα άλλο πρέπει να μάθουμε τη Συγκέντρωση, αλλά δεν πηγαίνουμε σ’ αυτά τώρα. Υπάρχει απλά μια μετάβαση μεταξύ της Προσευχής και του Διαλογισμού, εννοώντας ότι, χαλαρώνω, κάνω τις προσευχές μου, όχι με λέξεις αλλά με τα συναισθήματα, στη Θεϊκή μου Μητέρα, στον Εσωτερικό μου   Πατέρα, στον Εσωτερικό μου Χριστό έτσι ώστε να με καθοδηγήσουν, να με φωτίσουν, να με προστατεύσουν, να μου παραχωρήσουν το προνόμιο της επίτευξης του Στόχου. Αλλά δεν ροχαλίζω, είμαι γεμάτος με τη κόπωση που έρχεται μεταξύ των Προσευχών και του Διαλογισμού, αυτό υπάρχει ως αποτέλεσμα του Διαλογισμού.

Καθένας που ακολουθεί αυτές τις αλληλουχίες   βημάτων θα μπορούσε να γίνει αθλητής του Διαλογισμού. Δεν πρόκειται μόνο να έρθει, να καθίσει και να λέει «αυτό είναι ο διαλογισμός».

Ο Δάσκαλος Samael λέει: "Καθίστε σε έναν άνετο καναπέ, αφήστε το μυαλό σας κενό και μπείτε στον διαλογισμό". Αλλά αυτός είναι ο Δάσκαλος της Σύνθεσης και δίνει με τρόπο πρακτικό τις εξηγήσεις , σε δέκα λέξεις. Αντίθετα, εμείς χρειαζόμαστε χίλιες για να εξηγήσουμε το ίδιο, κατόπιν πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πρέπει να υπάρξει μια ευρεία κατανόηση του Γνωστικού   Μηνύματος   για τους σπουδαστές.

Πρώτα είναι η Προσευχή, κατόπιν ο Διαλογισμός, επειδή οποιοσδήποτε μετά το διαλογισμό δεν προσεύχεται άλλο, αυτό είναι λογικό. Πρέπει να προσευχηθούμε πρώτα, και μετά να Διαλογιστούμε!

ΔΕΚΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:

"Ένα καλό καμωμένο φιλανθρωπικό έργο".

Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που διασώζουν τις Αξίες της Καρδιάς.

Υπάρχουν ωραίες λεπτομέρειες, θαυμάσιες. Πολλοί το κάνουν με μένα, αλλά τους ζητώ να κάνουν αυτό   με οποιοδήποτε άλλο. Δεν είναι όπως το ρητό: "Δεν έχω τίποτα με το οποίο να εξυπηρετήσω τους άλλους". Πόσο όμορφο θα ήταν εάν πρόκειται να φάτε πίτες, τυλίγετε μία από αυτές, βγαίνετε έξω και βρίσκατε μια μητέρα με ένα μικρό παιδί, που δεν έχει τίποτα για να του αγοράσει μια πίτα, έρχεστε κοντά τους και τη δίνετε σε αυτούς.

Βλέπετε, εκείνα είναι τα πράγματα που εξευγενίζουν, που μαλακώνουν την καρδιά του ανθρώπου., και αυτά είναι τόσο απλά πράγματα που μερικοί άνθρωποι θα πουν: "Τώρα πρέπει να είμαι ανόητος δίνοντας στον καθένα που βρίσκω εκεί έξω.". Όχι, είναι άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα σαν εμάς, σε πολλές περιπτώσεις, έχουμε πάρα πολύ περισσότερα.

Έχω δει ανθρώπους που συλλέγουν τα αποφάγια από το τραπέζι και βγαίνουν έξω για να τα δώσουν στον ηλικιωμένο έξω από το σπίτι, επειδή δεν επιτρέπεται να μπει στο εστιατόριο γιατί διαφορετικά οι άνθρωποι θα φύγουν. .

Αδελφοί, εκείνα είναι κατάλληλα πράγματα για μας τους Χριστιανούς, είναι κατάλληλοι για μας οι άνθρωποι που θεωρούν ότι η ψυχή που υπάρχει σε εκείνο το φυσικό σώμα, είναι ίδια με την δική μας

Γράφω στο "Φως στο Σκοτάδι": "Ποιες διαφορές υπάρχουν μεταξύ της ζωής ενός μικρού σκυλιού που ρίχνεται για ένα κομμάτι ψωμιού στις ρόδες αυτοκινήτου, και τη ζωή που προστάτευσε τον Ιησού στην Ανθρώπινη πλευρά του;"... Η ζωή είναι η ίδια... κάποιος που βλέπει τη ζωή του Βασιλιά και βλέπει τη ζωή ενός επαίτη και είναι το ίδιο. Δεν μπορείτε να δείτε ότι η ζωή είναι η ίδια; Η ζωή δεν έχει τις διακρίσεις οι διακρίσεις υπάρχουν στην ανθρώπινη πλευρά και στην πνευματική πλευρά, η οποία είναι η μόνη διαφορά που υπάρχει.

Ποια διαφορά υπάρχει μεταξύ εκείνου του φτωχού που κοιμάται κάτω από τις γέφυρες σε βρώμικα χαρτιά, ακάθαρτος που ποτέ δεν έκανε ντους, που δεν έχει πατέρα, που δεν έχει μητέρα, δεν έχει κανέναν φίλο, είναι μόνο θύμα της περιφρόνησης από τον καθένα, από τη ζωή εκείνου του νέου κυρίου που ξοδεύει πίσω από το γραφείο; αλήθεια δεν είναι ότι είναι η ίδια ζωή;

ΕΝΔΕΚΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:  

"Καλή Ανθρώπινη Σχέση".

Όλοι έχουμε μία υποχρέωση και ένα δικαίωμα σε μια χριστιανική αξιοπρέπεια, για να βασιλέψει η ευτυχία της μουσικής στα σπίτια μας, για να έχουμε κήπους στα σπίτια μας, για να έχουμε λουλούδια που δείχνουν ότι τους δίνουμε την λατρεία, εκείνη την ιερή λατρεία στη φύση.

Σπέρνουμε φυτά επειδή θέλουμε να δούμε την αγάπη για τη Φύση, η οποία απεικονίζεται στα σπίτια μας. Θέλουμε να έχουμε εικόνες, έργα ζωγραφικής υπαινικτικά στη σοφία· θέλουμε τα παιδιά μας, οι αδελφοί μας να μάθουν να χαιρετάνε όταν   κάποιος έρχεται και να λένε: «Καλό απόγευμα, κύριε. Τι κάνετε; Χρειάζεστε τίποτα; Πώς μπορώ να σας βοηθήσω;» Κατά περιόδους το περιφρονούμε αυτό επειδή δεν μπορούμε να δούμε την υπερβατικότητα, πιστεύουμε ότι είμαστε πέρα από την ανθρώπινη σχέση.

Όταν καθένας βλέπει ότι δίνουμε μεγάλη σημασία στις ανάγκες του, είναι ένα πρόσωπο που βλέπει σε μας έναν Οδηγό, βλέπει έναν Απόστολο, βλέπει έναν φίλο, ακόμα και όταν δεν τον έχει δει ποτέ πριν.

Είναι απαραίτητο να καλλιεργήσουμε την καλή ανθρώπινη σχέση στον εσωτερικό μας πλούτο, να ξέρουμε πώς να δώσουμε μια απάντηση σε ένα πρόσωπο.

Πρέπει να ζούμε μια ευθεία ζωή. Για να παρατηρηθεί ένας Γνωστικός όταν μιλά επειδή είναι ένα πρόσωπο που ξεχωρίζει την κουλτούρα στο λεξιλόγιο του, μέσα στο δημιουργικό λαρυγγικό του. Η Γνώση δεν είναι τίποτα άλλο παρά "Κουλτούρα από τους Θεούς και για τους Θεούς".

Όπως εμείς επιδιώκουμε να ενσαρκώσουμε το Θεό μας, πρέπει να μάθουμε πώς να ζούμε με την Γνωστική Κουλτούρα.

 


ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ:

“ Να μάθουμε πώς να βιώσουμε τις Τελετουργίες ,τις Αλυσίδες και οτιδήποτε που έχει μια προτίμηση της Λειτουργίας".

Πρέπει να βιώσετε και να αισθανθείτε την Τελετουργία, για να μην μπείτε και να δείτε στο Βωμό ένα άτομο και να πείτε: "Κοιτάξτε ποιος είναι εκεί;"   Όχι.   Πίσω από εκείνο το άτομο υπάρχει μια πέτρα αποκαλούμενη Ara και αυτός είναι ο Χριστός.

Επομένως, εκείνος ο άνδρας και εκείνη η γυναίκα που είναι η Ίσις, λαμβάνουν μια ανώτερη δόνηση από την Πέτρα του Βωμού που είναι ικανή να διαδοθεί   σ’όλο το Εκκλησίασμα , σ’όλη την Αίθουσα, έτσι ώστε όλοι να έχουμε την αρμονία και να φύγουμε από εκεί καλυμμένοι με μια ανώτερη δύναμη για να συνεχίσουμε τη ζωή κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης εβδομάδας, μέχρις ότου επιστρέφουμε για το επόμενο τελετουργικό.

Είναι απαραίτητο ότι αυτοί οι λίγοι κανόνες της ζωής τους κάνουμε σάρκα και αίμα. Για να έχουμε καθημερινές προτάσεις στα Lumisials όπως: "Κοιτάξτε αδελφοί, ας κάνουμε μερικές ασκήσεις αναπνοής" πρόκειται να διδάξουμε τα παιδιά μας, τους   συζύγους μας, τις γυναίκες μας πώς να αναπνέουμε επειδή η αναπνοή είναι μια επιστήμη.

Πρόκειται να τρέφουμε του εαυτούς μας καλά. Υπάρχουν πολλές πτυχές λογοτεχνίας προσιτότητας για το μαγείρεμα, ποια τρόφιμα μπορούν να συνδυαστούν και ποια όχι . Υπάρχουν άνδρες και γυναίκες που γεννήθηκαν με το Δώρο για τη θεραπεία άλλων, συμβουλές ή ένας προσανατολισμός θα μπορούσαν να ρωτηθούν σε κείνους έτσι ώστε να μην παίρνουμε όλη την ώρα αντιοξέα, χωνευτικά ένζυμα, χημικά προϊόντα. Τρία ποτήρια Papaya του χυμού θα πρέπει να πίνετε καθημερινά·την Papaya την εξάγουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την φέρνουν πίσω σε μας σαν χωνευτικά ένζυμα.

 

Paz inverencial! 

Α.Δ. LAKHSMI 

 
MultiTrans