• images/banners/gnosis_banner-1.gif
  • images/banners/gnosis_banner-2.gif
  • images/banners/gnosis_banner-3.gif
  • images/banners/gnosis_banner-4.gif
  • images/banners/gnosis_banner-5.gif
  • images/banners/gnosis_banner-6.gif
  • images/banners/gnosis_banner-7.gif
  • images/banners/gnosis_banner-8.gif

gnosisellas-webradio

SAW-Optimized
Α.Δ. Samael Aun Weor

VM-LAKHSMI-OptimizedΑ.Δ. Lakhsmi

samael06_

 

Στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, στη Sierra Nevada de Santa Marta, στην Κολομβία, (έναν μακρινό τόπο στη Νότια Αμερική), ένας ανήσυχος ερευνητής πρότεινε στον κόσμο ένα δόγμα, που σε λίγα χρόνια θα επεκτεινόταν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

 Οι απαρχές αυτής της διδασκαλίας, της Γνώσης, τόσο αρχαίες, όσο και ο ίδιος ο κόσμος μας, βασίζονται στην ψυχολογία της αυτογνωσίας.

Το όνομα του σοφού επαναστάτη που την έκανε γνωστή στο κοινό, είναι: Αξιοσέβαστος Δάσκαλος Samael Aun Weor.

 Γεννήθηκε στην Μπογκοτά της Κολομβίας, στις 6 Μαρτίου του 1917.

Ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, βίωνε γεγονότα εκτός πραγματικότητας, επειδή του συνέβαιναν κάθε είδους παραφυσικά φαινόμενα.

Γεννήθηκε με τρομερές πνευματικές ανησυχίες, και από πολύ μικρός συνήθιζε να κάθεται σε ανατολίτικες στάσεις και να διαλογίζεται.

Στα 12 του χρόνια, ερεύνησε τα μυστήρια από το Yπερπέραν στον ανήσυχο τομέα του πνευματισμού. Μελέτησε μεταφυσικά έργα συγγραφέων όπως οι: Luis Zea Uribe, Camilo Flammarion, Kardek, León Denis, César Lombroso, κ.λπ. Διάβασε το «Βιβλίο των Πνευμάτων» και πολλούς άλλους τόμους με ενδιαφέρον περιεχόμενο, και συμμετείχε σε πολλά ψυχικά «πειράματα» για την έρευνα των μυστηρίων.

Δεν είχε ακόμα κλείσει τα 16, όταν ήδη μελετούσε κάθε είδους πνευματιστικά θέματα (σχετικά με τη θεοσοφία), αναλύοντας λεπτομερώς και με το φως της σύγχρονης επιστήμης τα προβλήματα του πνεύματος.

Μελέτησε επίσης τα φυσικά πειράματα του Άγγλου William Crookes, σε πλήρες εργαστήριο, που συσχετίζονταν με την μετουσίωση του φαντάσματος της Katie King.

Στα 17 του χρόνια έδινε διαλέξεις στη Θεοσοφική Εταιρεία, έχοντας λάβει δίπλωμα θεοσοφιστή από τα χέρια του ίδιου του Jinarajadasa, του λαμπρού προέδρου της προαναφερθείσας εταιρείας.

Γνώριζε πολλά πράγματα για τα τρίποδα των Πυθιών της αρχαιότητας, ήξερε τα στοιχειωμένα σπίτια και τις μεταθανάτιες εμφανίσεις, και γνώριζε σε βάθος όλα τα τηλεπαθητικά φαινόμενα.

Αφοσιώθηκε στη μελέτη του «Μυστικού Δόγματος», ενός εξαιρετικού έργου της Αξιοσέβαστης Μεγάλης Δασκάλας και υψίστης μάρτυρος του 19ου. αιώνα, Helena Petrovna Blavatsky.

Αφού εξάντλησε τις θεωρητικές μελέτες γύρω από τη θεοσοφία, εξάσκησε με έντονους ρυθμούς τη Raya-Yoga, τη Jnana-Yoga, την Karma-Yoga, κ.λπ.

Όταν έγινε 18 ετών, μπήκε στη Σχολή Rosacruz Antigua, που είχε ιδρυθεί από τον Δόκτορα Arnoldo Krumm Heller, έναν γιατρό και συνταγματάρχη του μεξικανικού στρατού, που κατείχε την Έδρα Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, και θεωρείτο ως ένας ευγενής επιστήμονας και εξαιρετικός πολύγλωσσος. (Α.Δ. Huiracocha)

Εκεί αναζήτησε τον αρχαίο δρόμο, το μονοπάτι στην κόψη του ξυραφιού. Βρήκε τη χρυσή τομή ανάμεσα στη θεωρία και στην πράξη, μελετώντας τα έργα των Krumm Heller, Hartmann, Eliphas Levi, Steiner, Max Heindel, κ.λπ.

Σε εκείνη τη σχολή ενεργοποίησε τα «τσάκρας» του, ανέπτυξε τηλεπαθητικές δυνάμεις και έγινε πολύ πιο ευαίσθητος.

Νέος ακόμη, συνέχισε την πρακτική του διαλογισμού, πειραματιζόμενος επί δύο φορές με το «διαφωτιστικό κενό», ή τη Μεγάλη Κοσμική Πραγματικότητα.

Ερεύνησε με πρακτικό τρόπο τα στάδια Jinas, που συσχετίζονται με την Τέταρτη Διάσταση του Πλανήτη, και δια μέσου της συνειδητής Διαστρικής Εκτύλιξης ξεκίνησε την άμεση έρευνα γύρω από τα μυστήρια της ζωής και του θανάτου στις ανώτατες διαστάσεις του διαστήματος.

Στα έργα του Krumm Heller βρήκε στη λατινική το ανείπωτο μυστήριο του «Gran Arcano A.Z.F.» Αυτή η απόκρυφη γνώση, που συσχετίζεται με τη Σεξουαλική Αλχημεία, είχε επιμελώς κρατηθεί μυστική από τους Αλχημιστές του Μεσαίωνα.

Στα 26 χρόνια του, γνώρισε τη μέλλουσα σύζυγό του, την Arnolda Garro(Α.Δ. Litelantes), η οποία του δίδαξε με πρακτικό τρόπο τη διαδικασία των «σταδίων των Jinas». Ο Α.Δ. Samael Aun Weor τα είχε ήδη μελετήσει θεωρητικά στις θεοσοφικές σπουδές του, και ειδικά από τα έργα του Mario Roso de Luna.

Από τις αρχές της διακονίας του, ο Δάσκαλος Samael, επέμεινε στη φιλοσοφία του «καλού κτήτορα του οίκου». Εκείνος δίδασκε ότι κανείς δεν μπορούσε να θεωρηθεί υποψήφιος για να λάβει το ΦΩΣ, εάν δεν ήταν καλός γονιός, καλός αδελφός, καλός πολίτης.

Μελέτησε την ψυχολογία του Krishnamurti και τη διδασκαλία του G.I. Gurdjief, με των οποίων τα στοιχεία ξεκίνησε την εργασία του γύρω από τα ψυχικά ελαττώματα.

Με όλον αυτόν τον όγκο θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων, έγραψε το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο: «Ο Τέλειος Γάμος του Νηπίου, ή η Πύλη Εισόδου στη Μύηση», που δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 1950.

Έτσι άρχισε μία σειρά 60 βιβλίων, τα οποία θα έγραφε κατά τη διάρκεια όλης του της ζωής, και πάντα σε σχέση με τα μυστήρια του Σύμπαντος, τον εσωτερισμό, την ψυχολογία της αυτογνωσίας, κ.λπ. Οι εσωτεριστές ολόκληρου του πλανήτη, ονομάζουν το έργο του Samael στο σύνολό του «Πέμπτο Ευαγγέλιο», διότι αποκαλύπτει τα 4 προηγούμενα μας παραδόθηκαν κωδικοποιημένα, πριν από 2000 χρόνια, από τον Α.Δ. Jeshua Ben Pandirá.

Στα 1952 πήγε στην Κολομβιανή ζούγκλα της οροσειράς Sierra Nevada de Santa Marta, όπου μελέτησε απ΄ ευθείας τις δυνάμεις και τη μαγεία των φυτών και την εφαρμογή τους στη φυσική ιατρική. Ονόμασε αυτήν την επιστήμη «Στοιχείο-Θεραπεία».

Εκεί χτίστηκε και ο πρώτος Υπόγειος Γνωστικός Ναός, ο οποίος ονομάστηκε «Sumum Supremum Santuarium». (Ύψιστο Ιερό) Αυτός ο τόπος θα γινόταν το πνευματικό επίκεντρο του Γνωστικού Κινήματος που είχε αρχίσει να δημιουργείται.

Ναός Μύησης στα Μέγιστα Μυστήρια, που θα κατόρθωνε να γίνει ο ενεργειακός στρόβιλος του Πλανήτη Γη. Η κατασκευή του διήρκεσε πάνω από 20 χρόνια, και πραγματοποιήθηκε χάρη στις εντατικές προσπάθειες και θυσίες λιγοστών ανθρώπων που έφεραν εις πέρας έναν πραγματικό άθλο.

Το 1954, λαμβάνει μέσω της εσωτερικής αποκάλυψης την αποστολή που θα πρέπει να φέρει εις πέρας, κι εγκαταλείπει τη ζούγκλα. Ταξιδεύει οδικώς από την Κολομβία μέχρι το Μεξικό, περνώντας από όλη την Κεντρική Αμερική. Στο Μεξικό θα διαμένει μέχρι την στιγμή που θα εγκαταλείψει το φυσικό του σώμα.

Από αυτήν τη στιγμή αφιερώνεται με τη συγγραφή όλων των άμεσων γνώσεων που βιώνει στον Φυσικό Κόσμο και στις παράλληλες διαστάσεις του διαστήματος, στις οποίες ήδη μπορούσε να κινείται συνειδητά, λόγω του ότι είχε κατορθώσει την αφύπνιση από τη συνείδησή του.

Καθιστά προσκεφάλι του το βιβλίο «Οι Φιλοσοφικοί Οίκοι», του Αλχημιστή δασκάλου Fulcanelli, γραμμένο συνθηματικά, και κατανοητό μόνο από μυημένους.

Ανάμεσα στις αποστολές που του αναθέτει η Λευκή Στοά (Λότζα), μπορούμε να αναφέρουμε τις εξής:

1. Να είναι ο Avatara της Νέας εποχής του «Υδροχόου».

2. Να παραδώσει τις διδασκαλίες του δρόμου του φωτός για την προαναφερθείσα εποχή.

3. Να προετοιμάσει το σκηνικό για μία Νέα Φυλή.

 

Avatara είναι ένας όρος της Σανσκριτικής γλώσσας και σημαίνει «αγγελιοφόρος». Η Εποχή του Υδροχόου άρχισε στις 4 Φεβρουαρίου του 1962, μεταξύ της 2ης και 3ης μεταμεσημβρινής ώρας,  όταν όλοι οι πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος, (μέχρι και τον Κρόνο), ευθυγραμμίστηκαν στον αστερισμό του Υδροχόου. Αυτή η αστρολογική Εποχή θα διαρκέσει επί 2.160 χρόνια κατά προσέγγιση. Διέπεται από τον πλανήτη Ουρανό, που φέρει στην ανθρωπότητα τις ηλεκτρονικές εξελίξεις, την αεροπλoΐα, κ.λ.π. Φέρνει,  όμως, και την επανάσταση. Εξαρτάται από το κάθε άτομο το πώς θα διεξαγάγει αυτήν την επανάσταση: είτε θα είναι με εσωτερική φορά, έτσι ώστε να αφυπνιστεί από τη συνείδηση, είτε με εξωτερική κατεύθυνση, για να εκφράσει μονάχα μία ασυμβατότητα ως προς τον υλισμό...

Κατ΄ αυτόν τρόπο ερμηνεύει ο Α.Δ. Samael τις διδασκαλίες των Σχολών των Μυστηρίων των Μάγια, των Ατζέκων, των Ίνκας, των Αιγυπτίων, και των Ελλήνων, ανοίγοντας τις πύλες των Σχολών Μύησης του 20ου και 21ου αιώνα.

Σ΄ αυτό το σημείο του παρόντος άρθρου, θα πρέπει να αναρωτηθούμε «τι είναι η μύηση».

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι για να μπουν σε μία αληθινή Σχολή Μύησης, πρέπει να ταξιδέψουν, ίσως, σε τόπους πολύ μακρινούς, όπως είναι η Ινδία, το Θιβέτ, τα δάση του Αμαζονίου, κ.λπ.

Στην πραγματικότητα, η Μύηση είναι ένα ταξίδι τρομερά μεγάλο, το οποίο πραγματοποιείται...

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι για να μπουν σε μία αληθινή Σχολή Μύησης, πρέπει να ταξιδέψουν, ίσως, σε τόπους πολύ μακρινούς, όπως είναι η Ινδία, το Θιβέτ, τα δάση του Αμαζονίου, κ.λπ.

Στην πραγματικότητα, η Μύηση είναι ένα ταξίδι τρομερά μεγάλο, το οποίο πραγματοποιείται χωρίς να μετακινηθεί κανείς ούτε ένα εκατοστό από τη θέση του. Είναι, λοιπόν, ένα ταξίδι ψυχολογικό ως τα βάθη της καρδιάς μας. Είναι ένα ταξίδι στην Αυτογνωσία.

Σιγά-σιγά, αυτές οι διδασκαλίες της Γνωστικής Σχολής του Α.Δ. Samael Aun Weor, επεκτάθηκαν σε σχεδόν όλες τις χώρες του πλανήτη Γη, και σήμερα τις συναντούμε στις 5 ηπείρους.

Άλλο ένα ερώτημα που μπορούμε να θέσουμε στον εαυτό μας είναι το πώς μπορούμε να ταυτίσουμε μία αυθεντική Σχολή Μύησης, μια που αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 17.000 διαφορετικές ομάδες που αναζητούν τον Δρόμο προς τη Φώτιση.

Κάθε αυθεντική Σχολή μύησης οφείλει να γνωρίζει τους τρεις παράγοντες της Επανάστασης της Συνείδησης:

 

 

Α. Ψυχικός θάνατος

Β. Αλχημική γέννηση

Γ. Θυσία υπέρ της Ανθρωπότητας.

 

 

Οι ειδικοί επί του θέματος ταξινομούν τις Πνευματικές Σχολές σε 4 κατηγορίες:

1. Νηπιακές Σχολές: Εξυπηρετούν στο να ξεκινά  ο άνθρωπος τον πνευματικό του δρόμο, αλλά δεν μας οδηγούν στον τελικό προορισμό, διότι αγνοούν, εν μέρει τη μέθοδο.

2. Σχολές που διδάσκουν την «κατασκευή» της Ψυχής: γνωρίζουν τη μέθοδο για τον ψυχολογικό θάνατο και για την εξέλιξη του καθαρμού του Ανθρώπινου Όντος, αλλά δεν γνωρίζουν τα Μυστήρια της Αλχημείας.

3. Σχολές που διδάσκουν την «κατασκευή» Ψυχής τε και Πνεύματος: διαθέτουν όλες τις αναγκαίες γνώσεις για την εντατική Αυτοπραγμάτωση του Όντος. (Ανώτατη βαθμίδα τελειοποίησης).

4. Σχολές Μαύρης Μαγείας: φέρουν τον άνθρωπο σε αρχικά (απώτατα) στάδια της Δημιουργίας.

 

Το Γνωστικό Δόγμα είναι η σύνθεση όλων των παγκόσμιων διδασκαλιών της ιστορίας της ανθρωπότητας. Έχει διδαχθεί από όλους τους Μεγάλους Μυημένους Διδασκάλους, όπως ο Μωυσής, ο Βούδδας στην Ινδία, ο Κετζαλκόατλ στη Μέση Αμερική, οι Μόρια, Κουτ Χουμί, Σανατ Κουμαρά, στην Ασία, ο St. Ζερμαίν, στην Ευρώπη, κ.λπ.

Το 1958, ο A.Δ. Samael ιδρύει μία τριπλή συμμαχία ανάμεσα σε σημαντικά πνευματικά κινήματα:

α) A.L.A.S. (Απελευθερωτική Δράση της Νότιας Αμερικής), την οποία διηύθυνε ο Καθηγητής Francisco A. Propato, Δάσκαλος Luxemil.

β) Aryabarta Ashrama, κίνημα εδραιωμένο στην Ινδία, από τον Sri Swami Sivananda.

γ) Το Γνωστικό Κίνημα, που δημιούργησε ο Δάσκαλος Samael.

 

Όλα αυτά μαζί αποτελούν την ομάδα A.G.L.A.S.: Γνωστική Δράση για την Απελευθέρωση της Ινδιάνικης Αμερικής. Αυτά τα 3 κινήματα έφεραν εις πέρας μία εξαιρετική δουλειά διάδοσης και προετοίμασαν το σκηνικό για την αρχή της Νέας Εποχής του Υδροχόου.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εξασκήσει τις γνωστικές διδασκαλίες σ΄ ολόκληρο τον πλανήτη. Ο Α.Δ. Samael απέκτησε πολλούς άμεσους μαθητές μερικοί εκ των οποίων επανέκτησαν την Ικανότητα του Εσωτερικού τους όντος, όπως η σύζυγός του, η Α.Δ. Litelantes, ο Α.Δ. Gargha Kuichines, ο Α.Δ. Rabolú, ο Α.Δ. Tahuil, ο Α.Δ. Lakshmi. O τελευταίος αναφερθείς, ανέλαβε την αποστολή να δημιουργήσει και να διευθύνει ως Αββάς ένα Γνωστικό Μοναστήρι στις Άνδεις της Νότιας Αμερικής, στο οποίο έδωσε το όνομα: Lumen de Lumine, (Φως εκ φωτός).

Ο φυσικός τόπος στον οποίον βρίσκεται αυτό το Γνωστικό Μοναστήρι είναι μυστηριώδης, και έχει ερευνηθεί από τη NASA, επειδή παρουσιάζει μία ιδιαιτερότητα. Μαζί με το Cape Canaveral, στις Η.Π.Α., και έναν άλλον παρόμοιο χώρο στη Σιβηρία, είναι ένας από τους τρεις μοναδικούς τόπους του Πλανήτη Γη, που επιτρέπουν στα διαστημόπλοια να βγαίνουν κατ΄ ευθείαν στο εξωτερικό διάστημα, χωρίς να χρειάζεται να μπουν πρώτα σε τροχιά. Αυτό αποδεικνύει ότι πρόκειται για σημεία μεγάλης ενεργειακής αξίας.

CTEDRA~3

Ο Α.Δ. Lakshmi διακρίθηκε ήδη από πολύ νέος για τη μεγάλη του σοφία και την ικανότητά του στη διδασκαλία της ψυχολογίας του ανθρώπινου όντος και της φιλοσοφίας.

Ορίζει τη φιλοσοφία ως την «εξύψωση του πνεύματος για την αντιμετώπιση των αντιξοοτήτων της ζωής».

Υπήρξε μεγάλος οικολόγος, υπερασπιστής της ζωής, και της φύσης, και ιδρυτής πολλών συνδέσμων για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Αυτός ο Δάσκαλος ανέλαβε, επίσης, εκ μέρους της Λευκής Στοάς (Λότζα), τις εξής αποστολές:

1. Την Αποκάλυψη των Κοσμημάτων του Κίτρινου Δράκου, ενός αρχαίου κινέζικου τάγματος που διέθετε τους μεγαλύτερους θησαυρούς της ανθρώπινης ψυχολογίας. Ο Α.Δ. Lakshmi, ανάμεσα στα 1994 και 1999, σε διάφορα σημεία της Γης, επανεμφάνισε αυτά τα χιλιετή μυστικά που υπηρετούν την εξέλιξη της αυτογνωσίας και της Μύησης.

2. Ανέλαβε από τα χέρια του ίδιου του Δασκάλου Samael, την αποστολή της «επανόρθωσης» των Γνωστικών Θεσμών του Κόσμου, από το 1990 και πέρα. Ο Α.Δ. Samael αναπαύθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1977, και αυτό το γεγονός προκάλεσε πολλά προβλήματα στις ομάδες μελέτης, πράγμα που συμβαίνει κάθε φορά που ένας μεγάλος καθοδηγητής της ανθρωπότητας απέρχεται από τα εγκόσμια. Αναμφίβολα, ο Α.Δ. Lakshmi, μετά το 1990, όπως του είχε υποδειχθεί, αφιερώθηκε στην επανοργάνωση της Διεθνούς Γνωστικής Αποστολής, με μόνα όπλα του την εσωτερική πειθαρχία, τη διδασκαλία και την αγάπη για την ανθρωπότητα. Αυτή η εργασία ήλθε εις πέρας πιστά, με τη συγγραφή 60 βιβλίων με θέμα τον εσωτερικό δρόμο, και με τη διδασκαλία σε περισσότερες από 25 χώρες, μέχρι τη στιγμή της ανάληψής του, στις 23 Ιουλίου του 2005.

3. Ανέλαβε επίσης την αποστολή να ιδρύσει Γνωστικά Μοναστήρια και Υπόγειους Ναούς Μεγίστων Μυστηρίων στη Γη. Μέχρι στιγμής, έχουν ανοίξει 12 τέτοιοι χώροι, σε στρατηγικά σημεία του πλανήτη μας, και λειτουργούν ως σταθεροποιητές των κοσμικών δυνάμεων για την ανθρωπότητα.

4. Την προετοιμασία της ανθρωπότητας για τη διασύνδεση ανάμεσα στην Πέμπτη Ριζική Φυλή του Πλανήτη (Άρια Φυλή) και στην μελλοντική Έκτη Φυλή Koradhí, που θα ζήσει στην Ανταρκτική ήπειρο.

Ζούμε αστρικές στιγμές αυτού του πλανήτη και της ανθρωπότητας, διότι ποτέ στην ιστορία και στο πέρασμα των αιώνων δεν είχαν αποκαλυφθεί τόσα μυστήρια σε σχέση με τη «Μεγάλη Αλήθεια» της Δημιουργίας. Η αιτία αυτού είναι το γεγονός ότι διάγουμε δυσχερέστατες στιγμές κατά τις ποίες τα 4 στοιχεία της Φύσης (γη, νερό, αέρας και φωτιά) επαναστατούν μέσω μεγάλων φυσικών καταστροφών, ως συνέπεια του ψυχολογικού φορτίου της ανθρωπότητας. Είναι στιγμές, στις οποίες υπάρχουν πόλεμοι και φήμες για επερχόμενους πολέμους σε πολλά μέρη της Γης. Στιγμές που, απ΄ ότι φαίνεται, η ανθρωπότητα έχει χάσει το δρόμο της...

Όμως, αναμφίβολα, στον ορίζοντα ανατέλλει ο «Ήλιος του Υδροχόου», για να φωτίσει όλους τους ανθρώπους με καθαρή και ευγενή καρδιά, που επιθυμούν να εισχωρήσουν στο θαυμαστό μονοπάτι της Αυτογνωσίας και της Μύησης.

 

Α.Δ. MICHAEL

 
MultiTrans